Avelssäsongen igång

Idag har vi invigt våren 🙂

Grynet är betäckt. Vi väntar ju inga föl alls i år då vi bara betäckte Grynet förra året och avstod med Gwylfah. Grynet gick dessvärre gall, men kanske var det lika bra. 2015 blev ju ett tungt år för oss och vi behövde lite återhämtning. Nu har vi dock kommit på banan igen med nya krafter. Grynet får behålla sin gamla kärlek Haly, ingen ide att dela på det strävsamma paret.

I början av juni kommer vi köra Gwylfah upp till Borås och där väntar Editions Mr Armageddon. Honom har vi valt av flera orsaker. Han må vara något av en outcross rent blodsmässigt, men han har fina bruksmeriter i dressyr upp till Msv nivå och det skattar vi högt, han är dessutom av en något ädlare typ än Gwylfah som verkligen har ett ben i varje hörn och mycket massa däremellan. Vi tror det blir en bra kombination. Armageddon har inte så många avkommor men vi tror att de två tillsammans ska lyckas få en riktig pingla till föl. Dessutom har han prestationsblod bakåt genom Fjordglimt Sir Thomson som tävlat på hög nivå i flera discipliner. 

Till sist men absolut inte minst kan vi varmt välkomna vårt nytillskott på stosidan, Terackie Ivory, som vi kommer att få köpa av vår sedan länge gode vän Veronica på stuteri Rosenhill. Vi är så tacksamma att vi får möjligheten att få förvalta Ivorys gener tillsammans med Haly. Vi har haft ett gott öga till Ivory ända sen hon kom till Sverige så vi är jätteglada att ha fått förtroendet utav Veronica. Ivory har jag (Sofia) haft förmånen att träffa regelbundet under flera års tid, och hon har ett toppenlynne, en riktig ”mamma” som lämnar rastypiska föl med mycket massa och gång.

Så förhoppningsvis tre föl nästa år om allt går vägen 🙂120604 019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑