Gwyneth RWD 75

Sto född 1998 hos Marica Morberg, Örebro.
Reg nr. 37-98-6757
Gulbrun med strimbläs och strumpor båda bak.
Slutmätt 146 cm.
ELIT-premierad

Flerfaldigt Guldbelönad
Champion-res x 2

Härstamning
e: Derwen Tennessee Express RWD 3 (ELIT)
u: Derwen Secret Arrival RWD 53 (AB)
ue: Derwen Quartz

Grynet som är hennes stallnamn har en guldkantad härstamning och vi är mycket glada över att ha henne i stallet. Hon är linjeavlad både på Nebo Black Magic samt Derwen Llwynog.

Grynet är stallets Drottning och det vet hon. Och mer behöver man inte säga egentligen. Hon är våran första welsh cob och hon har allt som en cob ska ha. Bra psyke, korrekt exteriör, en oerhörd ridbarhet och en fantastisk hoppförmåga. Hon gick som 3-åring och vann en löshoppningskurs i konkurrens med 38 halvblod. Hon har ett stos envishet, mod och vilja och hon har satt våra hjärtan i brand. Hon kommer stanna hos oss för gott och vi hoppas på många fina föl ifrån henne. De tre vi har fått hittills har överstigit våra förväntningar med råge. Hon är en mycket god mor åt sina föl och hon är stallbarnens favorit samt en riktig primadonna som ger allt i ringen och älskar att showa med svansen över ryggen! Hon var en vinstmaskin som unghäst när vi åkte flitigt på utställningar runtom i Sverige och hon har massor av guld och andra titlar på sin meritlista.

Grynet drar sig inte en sekund för att smita igenom ett ack så litet hål i hagen. Hon kan inte heller släppas lös i paddocken utan att vi har vakter med, för hon kör en galoppsväng ner och hoppar ut ifrån ”Grynets hörna” som den kallas för nuförtiden. Vadå 1.30, det är väl ingenting för en liten hoppeponny som hon! Grynet är en häst med fart i, både vid hand och när man rider. Det är en hetlevrad dam när kunniga ryttare rider men när det sitter upp ett barn går hon (nåja, mestadels…) som en ängel. Förutom att vara drottning i stallet är hon när vi rider och hanterar henne en riktig Ferrari!

Med föl vid sidan är hon dock lugnare och tar det mesta i livet med ro. Hon är en arbetsmyra som vill vara ute och röra på sig. Har man varit ute och ridit och kommer till brevlådan tycker hon att man kan gå ett varv till. Varför gå hem till stallet när man kan vara ute i skogen istället?

Grynet var vår första welsh cob och vi har haft många roliga år med henne både som unghäst i utställningsringen samt senare på tävlingsbanorna. Hon har varit runt litegrann på dressyrbanorna med mycket fina procent. Hoppad någon enstaka Clear Round för tränings skull men mycket hoppad hemma. Hon har kämpaglöd och är mycket rolig att rida. Som ston är så gör dom ju ingenting gratis utan ifrågasätter precis allting, Grynet är inget undantag. Men bara hon och ryttaren har kommit överens med varandra så gör hon allt och mer därtill. En perfekt läromästare.

Avkommor

2003 ~ Iglatjärns Daiquire, hingst isabell e: Leyeswick Dai RWD 14
2006 ~ Iglatjärns Gwylfah KWD 139, sto svart e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2008 ~ Iglatjärns Gwydyr, hingst mörkfux e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2009 ~ Iglatjärns Glenfiddich, hingst mörkfux e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2010 ~ Iglatjärns Gazette, sto gulsvart e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2011 ~ kastat
2012 ~ Iglatjärns Gwendolyn, sto gulsvart e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2013 ~ Iglatjärns Goldica, sto gulsvart e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2014 ~ Iglatjärns Guinness, hingst brun e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2015 ~ Iglatjärns Glyn, isabell hingst e: Tyrrestrups Highlight RWD 19
2018 ~ Iglatjärns Highness, gulbrun hingst e: Tyrrestrups Highlight RWD 19

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑