Stalldrängarna

Juli Augusti 2009 422 

Madde är fru i huset och gör allt som syns och som inte syns. Undersköterska och barnsköterska som tar hand om hästarna till vardags och ser till att dom har det bra. Hon drar även hela lasset med fölningar och betäckningar på sommaren. Fixar allt pappersarbete och har all kontakt med stoägare. Undrar ni någonting så bara ring Madde – hon svarar på det mesta! Hon ger alla hästarna en omgång under töm då och då. Hon ser helt enkelt till att allt fungerar, jag vet inte vad vi skulle göra utan hennes insatser! Madde är extra svag för avelsstona och deras föl och pysslar gärna med dom.

Anders är karln på gården som ombesörjer att hösilaget är framme, att hagarna står där dom ska och att allmänt fix ordnas. Han kör även till utställningar och tävlingar och har kollen på programmet, klockan, vad cafeterian är, har en putsborste i bakfickan, förser oss med mat och har hundarna med sig överallt. Och så tycker han om att gå ut i stallet och klappa på hästarna och prata snällt med dom, klia bakom örat och ge en morot. Hästarna tycker om Anders!

cropped-131014-044.jpg

Sofia det är jag som är skribent på denna sidan och har ett litet finger med i spelet nästan överallt. Utflyttad från gården sedan många år och bor just nu i vackra Stannum utanför Göteborg. Uppvuxen på Burhult och sedan utbildad Hippolog vid Flyinge och Strömsholm. Har unghästar som speciellt intresse och älskar att pyssla med dom och träna inför framtida visningar. Arbetat mycket med uppfödning av fullblod och har nästan all kunskap om reproduktion därifrån. Har tävlat Grynet och Haly flitigt under deras ungdomsår men har nu lagt ridskorna på hyllan och arbetar med ungponnyerna istället. Härstamningsnörd som gillar siffror och statistik. Kan läsa stamböcker i timmar.

En kommentar på “Stalldrängarna

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑