Derwen Danish Disco WSB 106774

svart sto född 1995 i Wales.
e: Tireinon Confidence
u: Derwen Danish Girl WSB 82374
ue: Derwen Rosinas Last WSB 9736

*** Tyvärr förlorade vi Disco mycket tragiskt i samband med fölningen på Helsingborgs Djursjukhus, 10 april 2015. Hon drabbades veckan innan fölning av den ovanliga åkomman Prepubic tendon ruptur och hennes liv gick tyvärr inte att rädda.
Hon lever kvar i vårt minne och vi ser henne i sin vackra son Disco Dancer. ❤ ***

Disco är vårt senaste tillskott på stosidan. Vi har märkt av en ökad förfrågan på cobbar det senaste året och både Haly och Grynet börjar bli medelålders så vad kan vara bättre då än att köpa en till pensionär 🙂
Disco hoppas vi ska bli en trevlig bekantskap då hon företräder ett blod vi verkligen gillar mycket. Hon är e: Tireinon Confidence som kanske är lite mer okänd för oss, men modern Danish Girl bor idag i USA och är avelssto på Glenhaven Stud. Även den Sverige-bekante Derwen Dusk, idag blivande avelshingst på Ågårdens stuteri har samma stolinje. Discos mamma är mormorsmor till Dusk.

Det finns mycket att säga om mödernet. Mormor Dameg som vi alltså vill åt, och redan har i Haly som mormor, har en hoper fina avkommor efter sig som flera har satt spår i aveln. Bla Derwen Denmark, den sista kvarlevande sonen till D.Rosinas Last. Dameg vann George Prince of Wales Cup 1989. Vi har Saigon som är på väg att bli en levande kopia av Dameg. De har mycket gemensamt och vi ser mycket av Dameg i henne.
Morfar Rosinas Last har mig veterligen nära hundratalet avkommor och det dubbla i nästa generation så han har verkligen satt spår. Det finns gott om cobbar idag som har Rosinas Last längre bak i leden. Jättekul att då hitta honom som morfar till Disco och få honom i tredjeled på hennes avkommor. Det finns gott om hingstar i avel efter honom men ska vi nämna några tar jag gärna upp D. Denmark, D. Supreme, Hendrewen Prince och Parc Sir Ivor för att nämna några.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑