Så var sommaren slut

Eller den går iallafall mot sin ände.
Sommaren blev väl inte riktigt som tänkt. I början av juni råkade Lilla G ut för en olyckshändelse som höll på att sluta riktigt illa. Resultatet blev förutom diverse blessyrer över hela kroppen, en krossad muskel strax nedanför manken. Denna skada omintetgjorde alla planer på naturlig betäckning i år då den satt illa till och var mycket otäck. Visar inga bilder. Hon kommer aldrig mer kunna ställas ut då hon definitivt får ett bestående ärr. Det är tråkigt i sig även om det är en skitsak, men hon är så fin nu som 10-åring med ett par föl efter sig, så vi hade tänkte komma ut en hel del med henne framöver.

Plan B blev efter samråden veterinär semin, efter att det värsta hade lagt sig, hennes medicinering trappats ner och febern försvunnit.
Vi valde då halvblodshingsten Flambeau 1313, och hon är nu precis kollad på dag 30 och är dräktig. Vi hoppas så att det stannar kvar hela tiden ut. Nästa koll är på dag 90.

Hon har varit helt fantastisk hela behandlingsperioden. Hon stod nästan 1 månad på Alekliniken innan hon fick komma hem, och hon har tagit allt med sånt lugn,  funnit sig i alla omläggningar av mycket otäckt sår och även all eftervård här hemma (som är pågående, det är inte färdigläkt ännu). Personalen på Ale är så underbara som har tagit hand om henne så väl, vi är dom evigt tacksamma.

img_0028
Skriv en bildtext

Ivory har skött sig iallafall och vi förmodar att hon är dräktig, hon har inte kommit om. Alla resor till och från klinik med Gwylfah har tagit ut sin rätt så Ivory har tyvärr hamnat lite på undantag. Det blir mer pyssel med henne till hösten och vintern istället. Vi visade henne i Gräfsnäs, men med facit i hand skulle vi stannat hemma. Hade inte hunnit träna någonting alls innan, så hon var mest förvirrade och förstod inte vad som begärdes av henne och inga rörelser kom fram. Vi gör nog en ny visning nästa sommar istället.

img_4859

Grynet är nog tyvärr inte dräktig. Hon har kommit om alla brunster förutom den sista i augusti och vi trodde att Yes, nu äntligen tog det sig. Men nähäpp. Ny brunst häromdagen :(. Även hon har hamnat på undantag och vi får starta tidigt nästa år med att kolla henne. Förmodligen bara en sköljning som behövs men nu ger vi upp för i år. För sent att betäcka om iallafall. Turerna med Lilla G har tyvärr överskuggat allt annat på Iglatjärn i år och resten av verksamheten har fått sköta sig själv.

Även Betty Boop har haft lite trassel med en segdragen infektion men även den är på väg åt rätt håll, och det är bara de sista resterna vi ska få bort. Hon har vuxit så det knakar och är på god väg att bli en ung dam. Hon kommer bli till salu under hösten så är någon intresserad får man gärna höra av sig.

img_4846     img_4887

Haly mår gott iallafall. Glad pensionär som mår bäst när han får gå med tanterna på bete och ha det bra. Lite pyssel emellanåt och kanske någon ridtur då och då så är lyckan gjord. Man ser verkligen att det är en gentleman som njuter av livet.

Även Guinness har det bra på sitt hingstkollo. Han är stor och välutvecklad som bara den, med jordens trevligaste humör. Jag (Sofia) ser verkligen fram emot hösten när han kommer hem och jag får påbörja hans utbildning så smått under töm. Längtar redan till nästa sommar när man får börja sitta lite på honom.

img_5247

Det var nog det för nu. Återkommer snart med en summering av avkommornas bedrifter i sommar, för dom har verkligen varit ute och gjort reklam för rasen 🙂
Trevlig fredag!

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑