Nytt år och ny hemsida

2015 går till historien som vårt värsta år någonsin på hästfronten, främst för att vi förlorade Disco som vi knappt hann lära känna, men för att vi också fick kämpat enormt med att få hennes efterlämnade föl Dancer att överleva vilket blev både en mycket kostsam samt långdragen historia som var mycket känslosam, och mer än en gång undrade man varför man håller på med hästar egentligen. Utöver dessa två större motgångar var det också massa småtrassel i stallet. Det gick liksom troll i hästarna förra året. Inte nog med det lyckades vi inte gå Gwyneth att ta sig, vid dräktighetskoll var hon tom. Så tyvärr inget föl i år. Det var väl ödet att vi skulle få oss ett pausår får att återhämta oss kanske. Men det känns okej ändå. Alla hästar mår bra nu iallafall.

Nu är det 2016 och vi blickar framåt. Vi har mjukstartat med försäljning utav både Dancer och Glyn, så nu har vi bara Betty kvar som är officiellt till salu även om det kommer dröja ett litet tag till innan vi lägger henne på annons. Det är ingen som helst brådska med att sälja henne, och hon är en förtjusande fröken så vi njuter av henne lite till.

Vi gör ett nytt försök med Grynet och Haly, bägge börjar närma sig pensionsålder så jättemånga fler föl kommer det inte att hinna bli. Guinness har vi sparat då vi har förhoppningar om en ljus framtid för honom. Jag som är skribent på sidan (Sofia) letar för fullt efter gård till mig i Göteborgstrakten, och så fort den är i hamn kan vi fortsätta med våra planer att ha unghästfilial hos mig, så kanske att även Betty kommer att flytta till mig endera dagen. Guinness är mitt projekt så han är den första att flytta in.

Gwylfah som vi har haft svårt att hitta matchande hingst till kommer att få bli Maddes ridhäst istället för ett litet tag framöver. Vi vill gärna hålla matchande blodslinjer och då minskar tyvärr utbudet drastiskt. Sen är det andra detaljer som ska stämma med resavstånd och inte minst hingstarna själva ska stämma med henne, vilket inte är helt lätt då hon är av den kralligare typen. Därför bidar vi vår tid lite och rider istället.

Vi återkommer under våren igen med både stort och smått. Ha det så gott tills vi hörs igen 🙂

DSC_0503
Iglatjärns Disco Dancer, sommaren 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑