Miss Saigon

Vi gjorde verkligen rätt när vi gav henne namnet Miss. Hon är sannerligen en dam som sätter sig själv i främst. Och hon vill bli behandlad som en diva 🙂 Mycket krut har lagts på hennes utbildning i år så det har inte varit några utställningar för hennes del. Hon är ju 4 i år och fokus har lagts på förberedelser inför Kvalitetsbedömningen. Hon har tränats under vår och sensommar av Alexandra Börjesson på stall Phem som gjort ett mycket gott jobb med henne! Det är en dam med mycket energi (alldeles för mycket ibland) som är en utmaning att rida. Jag har själv suttit på henne ett par gånger och vet att det är mycket muskler och vilja att hantera.
Så den 31 augusti var det dags för Kvalitetsbedömning och bilen gick till Karlstad. Hon gjorde en fin exteriörbedömning och fick 88888 =40p. Hoppningen gick även den galant 8-8 i betyg och inkasserat Hoppdiplom. Tackar!
Gångartsprovet gick också det mycket bra men poängraden var en stor besvikelse, 6-7-7-7. Och vi förstår ingenting för det såg mycket bra ut och enligt den muntliga kritiken borde hon haft minst 1p till per bedömningspunkt. Vi var nästan säkra att hon skulle få en finalplats men nu missades alltså den pga den låga bedömningen. Så nu har vi lärt oss vilken domare man inte ska rida för. Hon var inte jätteförtjust i cob…  En tröst som gör att ”man faktiskt inte skyller ifrån sig” är att samtliga deltagande ponnyer fick väldigt låga bedömningar, så Saigon med hennes 6777 fick dagens näst högsta poäng av alla ponnyer och det säger ju en del om poängsättningen! Som sagt, jätttesurt att missa finalen. Men hon har iallafall sin bedömning på papper och ytterligare en merit inför framtiden. Både Avelsdiplom och Hoppdiplom är ju verkligen inte fy skam ändå.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑