Nyårskrönika 2012

Detta året blir det inte mycket till Nyårskrönika. Vi har legat lågt med mycket. Jag undertecknad har haft häcken full med husbygge och Madde har haft fullt upp med jobb, hästar och övriga barn och barnbarn. Samt hjälpt till med ovanstående husbygge i Stockholm.
Vi fick i alla fall ett fint föl, Gwendolyn. Gulsvart igen. Grynet är rar. Stona blir mörka och hingstarna ljusa tydligen. Väntar fortfarande på ett gulbrunt stoföl eller svart hingst…. Får se när hon behagar ge oss det. Hon är vanan trogen ombetäckt och dräktig med Haly. Lilla G gav oss tyvärr inget föl i våras, och trots hela sommaren fram och tillbaka till Stall Phems seminstation och ett antal vändor till Lerum och Derwen Gladstone blev hon aldrig dräktig. Trots behandling av lite växt vid ett tillfälle och ett par igångsprutningar. Sista vändan såg i alla fall hennes sekret jättefint ut, trådigt med rätt konsistens så hade vi gett henne nån brunst till hade det kanske gått vägen.

Som di gamle säger. Tar sig inte märren juni ut så släpp na på bete och ta hem na i augusti  igen och betäck så blir na dräktig.

Lite för sent för vår smak men ofta väldigt sant. Men se Lilla G tog chansen när tillfälle gavs!  Madde hade jobbat natt och skulle bli lite sen hem, så svärfar skulle vara snäll och släppa ut hästarna (På eget bevåg, inte Maddes. Svärfar är över 80 fyllda och ska INTE leda ystra morgonpigga hästar till hagen). Tyvärr gjordes det ingen skillnad på snopp eller sto, så alla hästarna gick tillsammans när Madde kom hem på förmiddagen. Samson och Lilla G jääättekära och klassiska jordbitar från två hovar på var sida manken….. Jahopp. Ett telefonsamtal till vår veterinär. ”Hej det är Madde kan du komma och spruta ett sto? – Javisst vilken då? Den vi försökt få dräktig hela sommaren. – Jamen är den dräktig, grattis! Nej! Kom hit och spruta det är fel hingst på henne!” Gah, kan ödet vara snöpligare :p

Nästa år gör vi förmodligen ett försök till med semin och ser om det blir bättre att dosera mindre satser som ger mindre fri vätska. Hingst/ras återstår att se.

Haly fick en till dotter i skåne, Black Velvet u: Finneyhill Viola. Svart och högrest, jättefin! Finns på www.sheepandhorses.se och hon är till salu. Missa inte chansen ni som letar stoföl att hitta ett mycket välstammad och väluppfött svart stoföl att ha till framtida avel och ridning. Stoföl e: Highlight växer inte på träd och 2013 blir han faktiskt 15 år. Vad hände med den tiden??

I övrigt har han haft en dotter, I. Miss Saigon som visats på Treårstest med 47p ett poäng ifrån utmärkelse. Hon blev där också Kvalitetsbokförd med Diplom med 41p. Jättekul det var Halys femte Diplomsto och vårt andra.Saigon ja, som tog sig en promenad ett par dagar i oktober alldeles på egen hand, och blev efterlyst i radio och fick halva partille att engagera sig i sökandet. Busfröken. I. Gazette visades i våras och fick 40p på RPAFs vinterutställning samt blev Junior Champion och BIR welsh cob.

Hackebackens Wynono är tävlad i dressyr upp tom LA:P1 och har flertal med vinster och placeringar i LA:1. Han avslutade säsongen med att debutera i LA:4 och blev Silvermedaljör i Distriktsmästerskapen i Södermanlands län i dressyr. Nu har han två medaljer, en i Fälttävlan och en i dressyr. Fantastiskt lovande inför framtiden.

Haly själv har fortsatt sin tävlingskarriär med flertal vinster i LA upp till regional nivå och de har startat LA:P2 med godkänt resultat, samt debuterade LB hoppning innan Alva flyttade till Flyinge för att gå i skolan. Haly har under hösten flyttat till Johanna Lidén och ska nu vara läromästare åt henne istället.

Så nu är det inte så många hästar i stallet. Det är en stomaffia som härskar och så Samson på utkanten. Han har vuxit så det knakar under året och är som Summers alla barn fantastiskt trevlig att hålla på med, och med ett ypperligt sött welsh huvud. Inte särskilt stor, i nuläget som 2,5 år ca 142 cm. Men en god representant för sin ras. Vi får se hur långt det räcker. Kanske att vi visar honom i Vetlanda om tiden känns mogen.

Våran hoffe Stella har varit på MH i Karlshamn och genomförde det med glans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑