Gwylfah jobbar

Lite små foton ifrån Lilla G´s återuppbyggnad till ridhäst igen. Hon är omusklad och ”vinglig” men gör ändå ett bra jobb i paddocken. Satt på henne en stund och det känns som hade man fått 10 ggr på sig hade hon snart varit tillbaka där hon var när jag slutade rida. Hon är så mysig och go.


Undersatta bakben!

Nät vi tömkör så använder vi oss utav gjorden som Anders Eriksson har designat. Inte den äldre sk KG-gjorden, utan den nya med metallbåge över ryggen som är ledad vid bägge fästen. Den rör sig därmed väldigt flexibelt i takt med hästens skulderblad och låser sig inte fast vid ett visst läge som många andra gjordar tyvärr gör. Den är guld! Tömmarna är även dom gedigna lädertömmar och vi växlar mellan träns och bettlöst huvudlag. Vi använder en klassisk inspänning med tillbakaknäppning på utsidan samt en ”ställare” mot insidan så att man lättare får en ställning i nacken. Detta behövs inte alls på äldre hästar som ska vara såpass lydiga att ställningen kommer av arbetet, men vi tömkör till 95% unghästar och rostiga avelsston då är den metoden mycket bra enligt våra erfarenheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑