Finbesök i helgen

I helgen som var kom mamma och Anders upp till oss i Tyresö för ett besök. Mikael och Anders skulle åka på whiskeykryssning fredag-lördag och vi skulle snattra och dricka vin. Det var mycket trevligt. Bra väder, strålande sol och det bjöds på både promenader och massa fika. Vi hann nog prata av oss angående hästarna också och det var bra. Det är så mycket man försöker stöta och blöta över telefon men man hinner liksom aldrig klart. Vi har bestämt oss gällande Lilla G iallafall. En hingst står på listan och ägaren är tillfrågad. De ska fundera lite och så får vi besked om några veckor. Säger dom nej så struntar vi i att betäcka i år och skaffar en ryttare till henne istället. Vi har även funderat på om vi ska byta hingst på Grynet. Dels vill vi först se hur ungen ser ut som ska födas och allt allt går bra såklart. Sen blir det eventuellt samma hingst till henne som till G om det nu går bra. Säger dom nej även till henne så får vi se om det blir Haly igen eller om hon får gå gall. Samson är fortfarande kvar och vi vill inte betäcka fler ston än att vi har plats och framförallt tid för eventuellt osålda föl.
Hingstar kan också vara lite svårt att välja ibland, det finns många fina. Å andra sidan har vi mycket klart för oss hur vi vill att våra cobbar ska se ut, lite mer gammaldags som dom gjorde för 20-40 år sen och då begränsas hingstvalet ganska mycket. Vill egentligen gärna ha ett Caracas-föl på Lilla G, men med två förlorade föl vill vi ha igång hennes livmoder med ett friskt fullgånget föl innan vi prövar igen, om dom nu inte skulle vara kompatibla med varandra just nu. Ston som fått föl är alltid mycket enklare att få dräktiga och behålla dräktigheter igen.

Hann även med att gå igenom tävlingsterminen under våren litegrann. Mamma och Alva har redan varit på möte och bestämt litegrann men nu fick jag också ta del av det samt finplanera lite. I år kommer Alva och Haly att tävla för Lerumsortens Ryttarförening (min och mammas gamla klubb) och de kommer att vara med i Division II laget i dressyr samt rida Gotacupen i hoppning. Egentligen hade vi velat starta Division I med Lorf men det fanns tyvärr inte ekipage så det räckte.
Emellan de olika lagtävlingarna ska dom försöka få tid till lite regionala dressyrtävlingar också. Till hösten har eventuellt Alva lite egna planer på gång så då får vi se hur det blir. Men det tar vi sen!
Lagdressyren blir rolig. Det blir ett rent welshlag som Lorf företräder med inte mindre än 3 godkända hingstar samt en valack! Bra och rolig PR ute på banorna!
De som tävlar blir Alva och Haly, sedan blir det även Derwen Mr T RWD 8, Burhults Toy RWM 38 samt Derwen Dennis (u: Buckswood Amber Princess och alltså är bror till vår Summer!) Tre Derwenstammade cobbar och en mountain, det ska bli jätteskoj att följa!

Riks går i Lerum så dit åker nog de som finns hemma om alla är friska och hela och i fint hull. Beroende på hur det går med Lilla Gs dräktighet såklart. Haly kommer inte visas någonstans utan ska bara ridas utav Alva. Hon får bestämma om han ska betäcka samtidigt eller inte.

Lite kort från myset i helgen.


Stella blir alldeles till sig när man möter folk ute. Alla är så trevliga som kommer dit enbart för hennes skull!


Nej, man får inte ge maten till hunden William.


Eftermiddagsmat i soffan.


Det ena benet före det andra, och så om igen. Ett och två, det gäller att hålla tungan rätt i munnen.


Titta vad jag kan!


Kompisar.


Det typiska hoffe-skuttet.


Hoffehopp!


Hej då mormor tack för all lek dessa dagarna!


Och hej då Stella-bus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑