Ojoj vilken vecka!

Som dom säger 🙂
Bruksprovet har gått in på sluttampen och hälften av tillkännagivandena har gjorts. Min favorit Luxus CML gick igenom i år, jag hoppades verkligen på honom. Förra året fick han bryta när han inte var fräch, och då tisslades det om att han var på väg att bli Bruksprovsvinnare – i folkmun. Jättesnopet att han bröt men i år var han tillbaka lika fin igen. Inte för att jag vill byta ras men nog tycker jag att welsh cobben har en del att förbättra om den ska fortsätta vara världens bästa rid och körhäst. De måste bli mer byggda i uppförsbacke så de får upp sin front! Bäckenet måste kunna spänna strängen inunder hästen för att skjuta på framåt. Inte bara upp och ner med böjda hasar. Då bara trampar dom vatten och kommer ingen vart. Luxus är exemplarisk i det avseendet.

Det var verkligen avslaget i år med få kommentarer till hingstarna och inga rörliga bilder förrän de gick in i fas 2. Jag som är hemma mammaledig fortfarande hade sett fram emot att sitta på Equipe hela veckan och titta på hingstarna men det fick jag alltså inté, förrän häromdagen. Hann ju få några favoriter iallafall, Faustino en annan 5-åring var också mycket fin. Floricello även han godkändes.
För den som vill ha ögongodis kika på Sir Donnerhall II. Där har vi en hel del att hämta hem!

Helgen blir körig. Visning för spekulant lördag förmiddag, samtidigt gör Haly hopptävlingsdebut i Alingsås. På eftermiddagen löshoppning för Samson och kanske Gwylfah, får se om båda får åka. På söndag programträning på Jutagården med dressyrlaget.

Gwylfah har fått en ryttare, och det blir Madde som dammar av ridkunskaperna och sätter igång henne. Hon har varit borta så mycket de sista åren och Madde kände att hon inte riktigt ville släppa iväg henne igen utan ville själv få njuta av henne och pussa lite på henne. Så hon stannar hemma och ska ridas igång lite försiktigt nu.

Grynet stånkar och pustar. 9 veckor kvar idag. Kameran är redan uppsatt. Hoppas på lite skönt väder snart så gräset kommer igång och kan börja växa så man hinner få ut de andra på bete.
Lite stallförändringar. Hertha finns tyvärr inte kvar hos oss utan har åkt till Trapalanda. Hennes ben ville inte riktigt vara med längre så det fick bli såhär. Vi sörjer med Alva då Hertha var en mycket trevlig bekantskap och hoppas Haly kan vara en ”klen tröst” åt henne.

Nu vill vi ha sommar och föl!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑