Lite tråkiga nyheter

Det går inte alltid som man tänkt sig, och då gäller det att applicera plan B istället. Vi försöker att alltid vad vi än gör ha en plan B med i bakhuvudet, för då blir man inte lika besviken om någonting går snett. Som det har gjort nu.
För någon vecka sedan hittade Madde ett kastat foster hos Grynet vid morgonfodringen. En liten decimeterstor miniatyrhäst med alla kroppsdelar på plats. Trist men sant. Inte det minsta väntat heller för hon har mått så gott hela tiden och betett sig precis som vanligt. Hon skulle ha varit runt dygn 100 och det är ju i senaste laget men det har hänt förut. När Lilla G blev till så var det ju precis på samma sätt. Grynet hade scannats med levande föl och fina hjärtslag på dygn 70, och därefter släppt det iallafall utan att vi märkte något. På så sätt kom hon i brunst igen och Gwylfah skapades.

Nu kan vi tacka turen litegrann att hon gjorde det på natten inne så att Madde såg det. Nu får hon gå och sällskapa med Summer istället för med Haly under resten av hösten/vintern och så blir det plan B istället.
Plan A var att hon skulle få ett föl till och sedan vila nästa år och då kanske bli lite riden istället för att få omväxling. Nu vänder vi på steken. Så fort Gazette flyttat hemifrån så börjar vi aktivera Grynet lite istället, och så får hon gå på sällskapsturer med Haly som ju är i full gång. Det blir lagom för henne. Sen kör vi på igen direkt till våren, precis som plan A för närvarande är med Summer, och så kommer stona i fas tillsammans.
Inget ont som inte har något gott med sig.
Det känns kanske lite okänsligt att säga det, men vi grämer oss inte alltför mycket. Visst är det tråkigt att hon kastat, men naturen gjorde det av en anledning och det hade varit värre att få en kastning i månad 9-10 eller få en dödfödd unge. Nu har vi ju hela vintern på oss att göra annat med henne istället.
Så inga cobföl hos oss nästa år. Utan vi kan ägna mer tid åt unghästarna istället vilket i sig är väldigt roligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑