Nu är det höst

Ofrånkomligen. Värmen försvann sista veckan på semestern och 1 september är det officiellt höst. Hösten går i tävlingarnas tecken och det inleddes med ponny SM i dressyr härom helgen då Spikes ägare Ellen Goiting gjorde den strålande bedriften på sin mycket fina ponny Stenbroåsens Carlos, att lyckas ta sig till söndagens final och slutade totalt 6:a. Inte illa att debutera regionalt och sluta 6:a i SM samma år. Fantastiskt roligt, stort Grattis! Hoppas att Spike behåller sin potential att ta sig dit med om några år.
Lite roligt är att i A-finalen (sorry gammal vana men det heter ju inte så längre) så deltog Sissi Festival e: Derwen Prince Charming som i sin tur är e: D. Replica precis som Halys pappa/Spikes farfar Derwen Grand Surprise.
Det har ingen som helst betydelse, men är lite roligt att man får belägg för sina påståenden: cobbar kan.

Mera tävlingar blir det. Wynono är ute och rör på sig då och då, och Haly och Alva ska väl också ta sig ut och lufta hovarna litegrann om dom bägge vill. Haly har ju inte betäckt så mycket i sommar utan har mest ridits det sista så han är i fin kondition och vill dom ut och pröva lyckan på banorna så ska dom få det.

Världens bästa gullegubbe. Det spelar ingen roll vad man slänger upp för ryttare på honom så bara tufsar han och går

Summer, Samson och Saigon har haft en härlig sommar på grankullen i Lerum hos våra goda vänner. Summer är inte ombetäckt utan ska få vila i år. Hon har haft fem föl på raken och har gjort sig förtjänt av ett pausår. Sedan vill vi även tidigarelägga hennes fölning inför kommande år det är också ett av skälen till varför hon får pausa. Nästa år blir det tvärtom. Då betäcker vi henne tidigt, och när Grynet har fölat så får hon pausa. Hon har inte fått sina föl på raken på samma sätt som Summer. Men det märks att hon är lite less på att bara gå med föl. Hon är på tok för livlig för det och vill ha någonting att göra. Så hon får också ett friår och så rider vi och leker lite med henne istället.
Lilla G är förhoppningsvis dräktig med Caracas, ingen ny brunst iallafall. Spännande värre, hoppas Maria får ett riktigt fint föl efter henne!

En annan som ska föla är ju en själv, 67 dagar kvar nu. Huah.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑