Riks på Axvalla

I år var vi med på Riks som besökare vilket är värt att rekomendera! Man hinner se precis allt som händer och hänger med (nästan) i bägge ringarna samtidigt. Vi hade åkt för att det var så många cobbar anmälda och tittade främst på dom, men hann även med att spana in några mountains på morgonkvisten.

Var ju mest intresserad utav sektion C och D, framförallt D så det blev mest kort därifrån. Vid slutet av dagen satt vi mest som frågetecken och förstår inte riktigt hur bedömningen gick till. Tack gud ske lov att man inte deltog själv. Ibland var det typen som vann och ibland rörelserna, få hästar var komplett ihopsatta med både typ och rörelser och dom fick silver! Jaja, domarn dömer och man behöver inte alltid hålla med. Fördelen med att vara läktarryttare 😉
Överlag blev jag lite besviken på rörelserna i sektion D. Jag vet ju att det är show och inte tävling nu, men jag tycker det var på tok för mycket fokus på att hålla hästarnas huvuden i vädret för att visa framben, till följd av att bakbenen släpade efter istället. Få hästar, på en hand räknat, hade såpass goda grundgångarter att dom kunde visas hur många gånger som helst utan att rucka på sin gång. De allra flesta hade ”bra stunder och dåliga stunder”. Jag kanske är kräsen, men jag vill att hästen ska kunna trava en mil och ändå visa samma balanserade och goda trav. En bra grundgångart helt enkelt. Ska man kunna vinna EM i dressyr krävs mer än höga framknän vid fåtal tillfällen. Nu kanske inte alla har det som mål, men vi som avlar på ridponnyer för prestation har iallafall det i bakhuvudet. Jag ska återkomma till detta ämne lite senare…
Lite för feta ston och lite för smala unghästar var en annan liten notering. Nu låter det som att jag bara risar men det är inte alls meningen. Överlag var det mycket fina och välpresenterade hästar alla kategorier där, och vi hade ögonfröjd hela dagen.

För den som vill se lite bilder finns några stycken HÄR


Sekt A: Shamrocklake Marie Clare


Sekt C: Humlegårdens Charon


En som inte alls uppskattade sin prisrosett…


Den stora gallstoklassen Sekt A. Ytterligare ögonfröjd.


Sekt C: Pentyparc Shonnyn Ddu


Sekt C: Fourwinds Flash Jack


Sekt D: Twin Wilma busar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑