Summer på premiering

Den 26/7 var det dags för Summer att visas på sommarpremiering och det gjorde hon med den äran. De senaste åren sedan jag flyttade till Stockholm så har ju det lilla stuteriet fått stå tillbaka en del när det kommer till visning på utställning och dylikt. Madde hinner inte göra allt själv och även om jag kan komma ner bara för visningars skull så ska det hinnas tränas häst däremellan, ja ni vet själva…
Och när vi väl känner att vi hinner lägga krut på någon att visa så har det mest blivit Grynets ungar då dom varit födda tidigare. Summer har fått stå tillbaka en del och det är ju inte alls meningen egentligen. Så i år hade vi besämt oss. Nu 17 skulle det bli hennes tur att visas för Kvalitetsbokföring.
Situationen var något komisk men det gick ändå. Madde gjorde sin första arbetsdag efter semestern och kunde absolut inte ta ledigt, så jag själv, som just nu är aningen klumpig och oföljsam pga invånare i magen, hade lite lätt ångest över att visa i ökad trav. Mikael hade nog ännu större ångest som åkte på uppgiften att hålla en sprallig Samson. Men det gick bra. Samson skötte sig över föväntan trots att det bara var andra gången han hade grimma på sig och blev ledd (!) och Mikael hajade också ganska kvickt vad det gick ut på.
Summer blev belönad med 87788=38p vilket ger Klass 1 och vi är nöjda. Vi vet att hennes kors är en brist och att hon skulle kugga på det. Däremot har hon väldigt stabila gångarter både skritt och trav, där framförallt hennes skritt är klanderfri. Den är absolut 10-mässig och därför låter vi det kompensera hennes brister, med tanke på att det är ridhästar vi vill få fram.
Alla som någon gång visat i Gräfsnäs vet att ”banan” innebär att visa både i uppförs- och nerförsbacke och därför blev det heller ingen 9 eller 10 på skritten. Dels för att jag inte orkade gå på i hennes tempo och dels för att hon inte sköt på så bra i uppförsbacken respektive trillade framåt i nerförsbacken.
Men vad gör det. Det är hur avkommorna ser ut som räknas och dom är vi mycket nöjda med.
38p är oavsett ett Klass 1 sto och hon är nu välkommen in i Kvalitetsboken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑