Santiago

Ingen har väl undgått nyheterna som varit i veckan om att en stor gård med trav- och ridhästar brann ner natten mellan tisdag och onsdag och många hästar dog. Jag kom till jobbet på morgonen, klickade fram gp.se som jag brukar av gammal vana (jodå, efter 3 år i Stockholm är det fortfarande Göteborgs Postens nyheter som jag tycker är dom intressantaste).
Och jag undrar om inte mitt hjärta slutade slå ett tag när jag såg artikeln längst upp på framsidan, där det stod Asserdals Gård med stora bokstäver. Våran kära ”Santa” Iglatjärns Santiago, visste jag bor på Asserdal och jag blev genast helt förskräckt och klickade mig igenom varenda nyhetssida som fanns om branden. Det stod såklart olika uppgifter på varenda sida. Försöket genast få tag på ägaren för att få veta om han fortfarande levde eller inte. det blev en helt fruktansvärd förmiddag, innan vi till slut vid lunchtid fick det lugnande beskedet att Santa gick på bete, och inte fanns kvar på gården. Tack gud ske lov för det. Ni anar inte hur det kändes att få pusta ut, jag tror sucken hördes över hela kontoret.

Det är fruktansvärt med stallbränder. Vet ett par stycken som varit med om det själva och såren, både de fysiska och psykiska tar lång tid att läka.

Vi är iallafall mycket tacksamma över att Santa hade en skyddsängel som såg efter honom, och bjuder på några nya bilder av honom. Är han inte stilig så säg. En förstfödd son som både Summer och Haly har all anledning att vara stolta över!

Samtliga foton är tagna av Helen Jervne ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑