På hemmafronten

Händer inte så mycket annars.
Nya garaget är i full gång med byggnation. Det ska hamna lite högre upp på kullen, så bilarna slipper fastna nere på gården varje gång det snöat på vintern. Nu hamnar garaget på högsta punkten så att man kommer till jobbet oavsett väder. Och så blir det en större carport vid sidan för hus och släpvagn.
Sen blir det gamla garaget omgjort till stall, och ihopbyggt med det befintliga stallet. Det är himskans kul att bygga nytt, och få tänka till praktiska lösningar från början. Detta kommer att bli ett stuk av engelskt utestall, med skötselgång på insidan för fodring, då med svängbara krubbor för effektivare fodring, tror jag är tanken. Boxarna blir ganska stora och tanken är att fölstona ska stå här och få vara ifred. Så får Haly och ungdomarna stå kvar inne i gamla stallet.
Mycket jobb är det men det blir bra i slutändan. Det är skönt att ha stona separerade ifrån uppvaktande unghingstar och småglin som försöker vänjas av.

Snart kommer första stoet till Haly. Trevligt att våren kommer igång på riktigt snart. Ju fortare stona blir av med sin vinterpäls och kan smaka på grönt gräs, ju bättre brunster får man och större chans till dräktighet. Ju fler brunster man betäcker på ju större risk att stona drar på sig infektioner, och det kan vara ett helsicke att bli av med och skapa flera föl-lösa år för stona åren därpå. Så, ha lite is i magen innan ni börjar betäcka är mitt råd. Ju större chans till snabb dräktighet får man.
Det börjar dra ihop sig för Grynet. Enligt almanackan ska hon ha den 24 maj, men det ser ut som att hon går över. Juveraktiviteten är lika med noll. Den dagen vi ser att juvret svullnar upp, då är det dags att räkna 30 dagar framåt, så vet vi när ungen kommer. Har stämt alla år hittills på henne. Summer är mera av en smygare. Händer inget hänger inget händer inget Pang fölning! Och hela tiden ser hon fullt oskyldig ut. Hon är beräknad till midsommar. Får se om hon håller tiden i år. Förra året kom ju Saigon 8 dar för tidigt. Hon har kört med varannat stoföl varannat hingstföl. Så det är väl dags för hingst i år.

Gwylfah är bokad till hingst. Jag kommer inte hinna med henne till hösten och hon har lärt sig så mycket det senaste året så det är med gott samvete jag lämnar bort henne. Det blir en jättebra lösning för alla, mer om det när det beger sig. Under tiden kan ni få ägna er åt att gissa vilken hingst som får den äran 😉

Wynono har startat dressyr div III med sitt lag, som kom på tredje plats. Grattis säger vi!!

Avslutar med en bild på lerig Gwydyr, men nog ser man potentialen på honom under leran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑