Vikten av ett bra team

Söndag dagen före löning och det är fortfarande kallt och snöigt ute! Jag rider med glädje även om det är sanning med modifikation. Vore kul om man slapp dubbla vantar snart, det är så svårt att greppa tygeln.
Glen är avvand från Grynet och är flyttfärdig nu OM rätt köpare dyker upp. Vi har absolut inte bråttom med honom. Han växer så det knakar, är nästan lika stor som Spike trots att det skiljer nästan ett år på dom!


Kanske inte världens bästa bild men man ser hur mycket han vuxit på höjden jämfört med Spike iallafall

All tillväxt har tagit ganska hårt på både honom och mamma Grynet därav avvande vi i julas. Han är i tunnaste laget men kommer nog snart lägga på sig bara våren kommer och han kan beta lite färskt gräs och går ur sin ”tillväxttopp”. Han ser rackarns bra ut annars. Vi säljer enbart till nån som vill fortsätta matcha honom som hingst ett par år till. Annars får han bli kvar hemma. Vi har inte för avsikt att skänka bort honom heller.

Glenfiddich 6 månader

Spike blir ju nu två år och söker fortfarande ett bra hem innan det är dags att ta itu med förskolans träning. Han går med träns och är redo att börja tömköras. En perfekt familjehäst. Saigon är inte riktigt avvand ännu. En liten bodybuilder är hon, blir nog ganska krallig som större ser det ut som i dagsläget, men förmodligen inte så stor. Stannar nog mitt på D-ponnymått. En tuffing till tjej är det. Gott om humör men alltid med öronen framåt och full i fan i blicken!

Summer och Haly gör inte så mycket. Summer koncentrerar sig på att äta och göda magen i stillsamt mak. Även Haly äter, han har börjat gå upp i vikt igen. Skönt. Han behöver massa extrahull inför våren men det är en bit kvar dit innan.

Idag blir det ett litet sånt där ”tänka-efter” inlägg. Jag har funderat lite på vikten av att ha ett bra team runtomkring sig för att få allting att fungera. En häst är ju inte bara en häst som kräver en skötare. Hästen behöver mat vilket gör att matte behöver en bra kraftfoderleverantör, som tar hem precis det man vill ha i god tid så det alltid finns hemma. Idag skulle vi vilja tacka Bittan på Kåhögs Gård för att du alltid är lika käck och trevlig och levererar bra kraftfoder i ur och skur! Även utanför ordinarie öppettider om det skulle krisa.
Hästarna behöver också hö, och där har vi att tacka vår granne Marie som alltid bistår med friskt och fräsht hösilage till våra hästar. Vi har veterinär Christine som kommer med fem minuters varsel om nån häst inte mår bra. Det spelar liksom ingen roll om det är mitt i natta eller söndag morgon. Inställelsetid 3.5 minuter. Guld värt!
Man är beroende av så många människor för att hästarna ska må bra. Inte minst under avelsäsongen då det brukar bli upprepade resor till Monica och Peter på Kungsbacka Hästvård som alltid gör Allt för att våra egna samt gästande ston till Haly ska bli dräktiga. Hittills med mycket gott resultat! På sex år i avel så har han producerat 24 födda föl på om det är 27 (? minnet sviktar) betäckta ston. Ett otroligt gott resultat och vi har verkligen slitit med några utav stona för att få dom dräktiga och det tack vare expertisen vi har runt omkring oss.

Nu den senaste i skaran av duktigt folk vi har fått förtroende för att vår nye hovslagare Simon Bodner. Han gör allt för att få hästarnas fötter perfekta och det är med stort kunnande och estetisk touch som hovarna nu är i bästa skick. Haly är skodd med öppen tå och lite högre trakt för att utveckla överrullningen lite, den har varit begränsad ett tag då skoningen inte varit helt hundra. Spike är den som har bäst kvalitet på sina hovar och som är absolut mest rättställd. Simons favorit! Summer har däremot egenhändigt utsett Simon till sin personliga favorit bland oss människor.
Hon kom till Sverige 2004. Sedan dess har vi aldrig kunnat verka henne bak. Turligt nog sliter hon både bra och jämnt så det har inte gått någon nöd på fötterna heller. Hon är ju en dam med bestämda åsikter kring hur hon vill ha saker och ting, och hon har en stark egen intigritet. Hon är abslut inte dum, men har sonika bestämt sig för att hennes bakfötter rör man inte. Vi har prövat hemma måååånga gånger och övat och övat, flera hovslagare har försökt men nog sjutton står hon där, bestämd som en ardenner men med en ängels uttryck i ögonen. Hon har helt enkelt inte blivit verkad på vad vi vet minst de fem senaste åren.

Förrän Summer träffade Simon. Och blev kär.
Vips lyfte hon snällt på baktassarna och sa -Be my guest! till hovslagaren som fick verka henne utan protester. Inte bara en gång av ren lyckträff utan flera gånger nu!
Helt fantastiskt och vi står förstummade… Honom får vi nu hålla hårt i. Och är tacksamma för att få välkomna honom in i teamet som cirkulerar kring Cirkus Iglatjärn.

Nästa gång jag skriver vill jag att det ska vara något varmare ute. Vi är mycket tacksamma för att vi fick konverterat vår elpanna till pellets och fick igång den lagom till första advent. Sen smällde ju kylan till och vi har väl legat på -10 ganska konstant den sista månaden. Pelletsen plingar och plongar i pannrummet och vi bär och vi bär dessa fördömda säckar, men vad gör det när elmätaren snurrar fram i mycket sakta mak och senaste elräkningen låg på 700 kr. Klart godkänt tycker vi 🙂


En sömnig Spike hälsar!


Lilla G står och väntar in våren…


Haly & Daniel tar sig en svängom

Vi har även haft besök av en fotograf, Emelie Lindohf, som fotat våra hästar. Tyvärr var inte solen framme men vad gör det när motiven gör så gott dom kan ändå! Kika gärna i hästarnas gallerier där det ligger några nya bilder tagna av Emelie. Titta också absolut in på hennes fotoblogg för att se mer kort. Jag lovar det är väl värt ett besök!
http://www.babbstaff.wordpress.com/

Nu hade jag nog inte så mycket mer för denna gången.
Må så gott alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑