Nyårskrönika 2009

2009 var ett på många sätt bra år. Först och främst har alla varit pigga och friska. Vi fick två friska fina föl som vuxit upp och nu börjar närma sig ungdomslivet. Glen och Spike delar lya tillsammans medan Saigon får vänta lite till. Haly betäckte bara tre ston, men alla är dräktiga. Gwylfah har påbörjat sin utbildning under ryttare och det går mycket bra.
Haly har visats två gånger på utställning. Bägge gånger guldbelönad, en gång Hingstchampion reserv, andra gången Bäst i ras samt BIS-3. Tre stycken treåringar har visats på sommarpremiering, Först ut Långåsens Casablanca som erhöll 88798=40p och Avelsdiplom, strax därefter gick Enmarkens Miss Popeth och fick exakt samma rad och inkasserade Avelsdiplom nr 2. Sist ut för året gick vår egna Gwylfah som inkasserade 88888=40p och Avelsdiplom nr 3! En riktig smakstart för Halys avkommor. Casablanca fick förutom Avelsdiplom även Gångartsutmärkelse samt Hopputmärkelse på treårstestet med 49/52p och deltog i Riksfinalen. Och Gwylfah har förutom sitt Diplom blivit guldbelönad, Junior Champion, Bäst i Ras samt BIS-3.
Även några fler utställningar har det hunnits med. Twin Wilma en klart lysande stjärna denna sommaren. Fyra gånger visad= 3 Guld, Ett Best in Show, Best in Show reserv samt BIS-3! Cabina fölmönstad 40p, Gwydyr 39p unghästutställning, Glenfiddich 39p fölutställning samt föl-BIR. Wynono utställningsdebut med silverplakett, Långåsens Athena, Långåsens Brabantio samt Björklyckans Hella silverberlönade. Roligt att så många av barnen blir visade.
Vidare så har vår uppfödning Samarah blivit såld och kommer exporteras till Danmark där hon ska fortsätta sin karriär och bli uppvisningsprinsessa! Jätteroligt att generna sprids utomlands, även om det blir lite som att återvända hem, då ju pappa Haly kommer därifrån ursprungligen. Skoj att få ha lite koll på henne även på andra sidan sundet.
Nu laddar vi om batterierna inför 2010. Har faktiskt inte planerat in någonting speciellt. Det är Gwylfahs fortsatta utbildning som jag kommer fokusera på. Vi har ett knippe nyblivna fyråringar som det kanske kommer göras något mer, och några nya treåringar, Samarah (som nog är utflyttad då) Athena och Wilma.
Avslutar med en härlig bild på mig och Haly ifrån Strömsholm 2002, när han var under inhoppning. Den som letar skall finna – i gömmorna! Ha en skön fortsättning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑