Fröken Bråttom

Borde verkligen uppdatera er, känner jag. Men har inte haft någon större lust det senaste halvåret. Sen händer det ju inte så mycket roligt på vintern heller. Eller vinter, vad är det för väder vi har egentligen? Stod häromdagen i stallet och grejade, solen värmde mot kinden och det var +12 grader ute. Den 20 november!?!?

”När jag var liten” så hade vi minsann snö på vintrarna. Och det var faktiskt inte många år sedan alls vi hade tolkningsrejs efter Alex i paddocken så snön sprutade om miniskidorna, och efteråt så gick vi in i stugvärmen och drack hett kaffe/choklad med Amarula. Det var grejer det.
Det enda som händer egentligen är med fröken Gwylfah. Eller Fröken Bråttom som är hennes nya namn. Hon måste ha fått ferrari-genen ifrån mamma Gwyneth. När man grejar med henne kan hon inte stå still utan trampar runt. Inte hysteriskt så det stör, men hon kan bara inte stå still. Går jag därifrån för att hämta sadel så börjar hon skrapa sig ner till kineserna. Enda gången hon faktiskt står helt still är när man sitter upp. Då står hon helt förstenad. Duktig flicka! Ute på tur så knallar hon på så käckt. Traven är aktiv och hon kan kommandona riktigt bra. Vi har börjat trava bommar och bara vi tar oss till ridhuset någon kväll så ska jag börja hoppa henne lite smått.

Jag tänkte pröva att göra tvärtom med galoppen nämligen. Det är svårt nog att få en samlad ridning på en vinglig unghäst, och jag vill ogärna ”gå upp en hastighet” om hästen ifråga inte går i form först. Knasigt jag vet, men jag har den fixa iden. Så nu när hon är relativt stabil i en bra unghästform i skritt och trav tänkte jag börja travhoppa henne och succesivt höja så hon landar i galopp, för då får jag ju både form och bjudning automatiskt.

Jag får återkomma med utvärdering när jag ser hur det fungerar. Kort är inte att tänka på. Det är alltid beckmörkt när jag är i stallet, och på helgerna har vi för fullt upp hemma för att jag ska få till en fotograf. Det får komma tilll våren istället.

God Jul om det inte blir några mer uppdateringar innan dess. Runt nyår kör jag den sedvanliga Nyårskrönikan, och denna gången finns det ju Massor att berätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑