Autumn Cob Sales 16-18 Oktober

Dags för höstens stora begivenhet, cobauktionen i Builth Wells.
Vi var 4 stycken mycket fnittriga vänner som åkte. Madde, jag, Marie och Gwydyrs ägare Veronica. Det var fantastiskt trevligt att sitta på läktaren i dagarna tre och titta på alla vackra (och mindre vackra) hästar. Jag har aldrig tidigare intresserat mig för auktionsbiten, men nu första gången jag var här så började vi alla inse efter ett tag varför alla människor åker över. Jättefina hästar som säljs till hutlöst låga priser. Man fick nästan sitta på händerna för att inte råka vinka till, då kunde man bli med häst, upptäckte vi….!

Överlag tyckte jag att kvaliteten på hästarna var förvånansvärt hög. Och mycket Derwen-blod, vilket var väldigt roligt att se. Många utav dyrgriparna hade D. Desert Express i sig. En mycket vacker hingst som använts mycket. Mycket givande tycker jag var att se så många föl samlade på samma ställe. Det var säkert 3-400 föl där och hemma i sverige hade jag kunnat vänta en livstid innan vi skulle få samma möjlighet. Man ser klar skillnad i typ och utveckling. Kan tycka att många av hästarna faktiskt Inte hade de goda grundgångarterna som våra svenska föl har. Eller så blev dom bara dåligt visade i ringen. Det var svaga både hasar och framknän, men framförallt ganska dålig skritt på hästarna. Personligen vill jag när jag avlar, sträva efter att få en 10-mässig skritt på hästen! Skit samma hur den travar, skritten är klart svårast att utveckla både naturligt och vid träning pga sin fyrtakt. Traven är den gångart som är enklast att utveckla då den bara är tvåtaktig. Sånt tänker nog inte många på men så är det. Hellre en god skritt och halvbra trav, än tvärtom. Allt går att utveckla efter hand, man väljer bara hur lätt eller svårt det ska vara.

Kom hem till sverige och granskade våra hästar intensivt, och kunde bara återigen inse att inte behöver man åka över havet för att se något vackert, våra hästar håller mycket god kvalite! Och det utan vare sig komjölk, majs eller tabasco 😉
Tack kära vänner för en mycket trevlig långhelg i fantastiskt vackra Wales!

Ska ladda upp kort så fort jag hinner. Tänk att tiden Alltid tar slut när man behöver den som mest!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑