September

Det är inte så mycket som händer nu på hästfronten. Hösten börjar infinna sig och den där höga klara luften lägger sig som en matta över staden på morgonen. Skönt tycker jag, inte för att sommaren är slut, men det innebär också att flygfän och stickande insekter försvinner och hästarnas pälsar börjar se ut som dom ska igen.

Lite smått och gott på avkommefronten.
Twin Wilma visades på Riks och blev där silverbelönad klassvinnare! Mycket roligt. Särkens Celiné visades i Kållared och fick där en bronsmedalj, hupp! Tror resultatet hade blivit annorlunda med svensk domare men så är det ibland. Liiite tråkig bedömning tycker jag på en fin häst som har framtiden för sig, men men. Oavsett är det jättenyttig träning för unghästarna att få komma ut och se sig om och känna på atmosfären på tävlingsplatser och bli lite badade och hanterade.

Engelska domare har vad jag har uppfattat en sämre tolerans emot växande unghästar. Dom ska vara färdiga i hull och utveckling annars blir det inga topp-placeringar. Jag vet inte om jag är så förtjust i den filosofin då hästar ska växa långsamt. Det tar sin tid innan rörbenen sluter sig och de allra översta ledgångarna armbåge/bogled osv stabiliserar sig inte förrän vid två års ålder, varför då göda på dom massa extra vikt att bära på? Om många av de utländska domarna hade lite mera kunskaper om djuren de dömer hade de kanske dömt på ett annat sätt.
Det var ett helt annat spår men nog så viktigt tycker jag.

Lite mera foton på Bentley och Mozart. Fina killar som verkligen börjar bli stora, hu vad tiden går.
Titta och njut, är dom inte fina?


Bentley, Foto: Åsa Johansson ©


Bentley, Foto: Åsa Johansson ©


Mozart, Foto: Mari Brolund ©


Mozart, Foto: Mari Brolund ©

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑