Halvtid

Då var vi halvägs igenom årets fölningar. Alla friska och krya. Det är tre stycken ljuvliga Halybarn som fötts geografiskt spritt. Först ut partbredkillen Bentley i Laholm. Nytt kort på honom kommer strax. Som nummer 20 av Halys barn kom Mozart i Uppsala, även han får snart ett nytt kort i galleriet. Som nr 21 föddes en liten welsh cob fröken utanför göteborg. Alla mår bara bra och fölningarna har gått bra. Skönt! 3 avklarade och 3 kvar. Härnäst väntar vi in Bikini i Småland, Celebrations dotter. Den blir spännande, Celine blev ju så väldigt vacker!  Sen våra två kickor som avslutar säsongen. Grynet har faktiskt börjat sätta juver så hon går nog inte över tiden så länge i år heller. Hon började sätta den 21:e, så har vi tur och det stämmer med tidigare år så fölar hon runt midsommar, det blir trevligt för då är jag i Göteborg! Summer avslutar i slutet av juli så hon har såklart inte kommit så långt juvermässigt ännu.
Gwylfah står med svullet framben och tur i oturen var det. Det har ju varit treårstest de två senaste helgerna i stockholm, och jag velade in i det sista om jag skulle anmäla eller inte. Men jag tyckte innerst inne att hon inte var riktigt färdig och jag åker inte för att få mediokra eller halvbra poäng. Jag vill visa hästens kvaliteter och det var hon inte färdig för vid anmälningstidens slut. Så jag valde att inte anmäla. Hon ser logiskt nog ut som en tvååring gör mitt i vintern. Lite överbyggd bak och med aningens framtunga rörelser. Det var nog lika bra att jag inte anmälda för sen i fredags har fröken stått med en svullen ytlig böjsena på ena fram. Vad hon gjort vet jag inte man hon absolut inte hoppa på benet så jag hade ändå fått stryka mig. Det var helt enkelt meningen att inte delta….

Vi får satsa på kvaliteten istället och se om det går bättre. Hon är välutvecklad i kroppen och mycket musklad så jag har planer på att påbörja inridningen fram emot slutet av sommaren. Precis som mamma Grynet så har hon mycket mellan öronen (på ett positivt sätt) så hon kommer nog må bra utav att få börja jobba lite mentalt.
Flytten för Haly till Stockholm börjar snart vankas och det känns så himla bra! Skönt att få någon som kan ta hand om honom på heltid och så att han får komma ut och tävla lite nu när han är i sin bästa ålder. Och snart kan jag ju få komma igång med Gwylfah också. Är träningssugen, jätteskoj ska det bli iallfall att få jobba ordentligt igen. I övrigt har vi jättemycket att pyssla med vårt hus så därför dröjer uppdateringarna. Det får bli så ibland när tiden inte räcker till.  Var sak har sin tid. Kram från stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑