Vilken härlig påsk!

Pust vilken helg, då var påsken över för i år.
Jag var ledig torsdag då mitt företag har ”inarbetade dagar” lite då och då så jag tillbringade förmiddagen med att packa väskan för mig och Mikael inför helgen, då vi såklart skulle åka till Göteborg. Så vid lunchtid satte vi oss i bilen och styrde kosan söderut.
Det var en liten speciellt helg då vi skulle få hem långväga besök för Halys skull och jag har sanning att säga varit lite nervös inför detta men det är ju hur dumt som helst egentligen, jag kan ju lita på Haly till 190%, han skulle aldrig ”göra bort sig”.

Så väl hemma i Göteborg på skärtorsdags kväll så mötte vi upp Stephanie Linde med familj som rest hela vägen ifrån Knivsta för att provrida Haly. Och det var nog utan att överdriva kärlek vid första ögonkastet mellan de bägge. Och jag tror nog att mamma och pappa hade svårt att motstå honom också 😉
Vilket par de var! Trots att Steffi 10 år suttit i en bil i många timmar och säkerligen var lika nervös som jag så bara satt hon upp och red som om hon aldrig hade gjort annat med Haly! Så superduktig var hon och dom var jättefina tillsammans. Det sa sannerligen Klick mellan de bägge och det märktes att Haly tyckte om Steffi också. Han stod länge och gosade med henne i stallet och efter ridturen. Det kändes jättebra för oss också som har funderat ganska länge på om vi ska låna ut honom överhuvudtaget men liksom inväntat rätt ryttare, och nu är vi helt övertygade om att vi har hittat rätt.
På fredag morgon kom dom tillbaka för ytterligare lite ridning och fika innan hemfärd igen och Steffi tog sig ytterligare en svängom med honom i paddocken. Och med lika fint resultat. Hade Haly kunnat le så hade han strålat ikapp med Steffi som satt med röda lyckliga kinder på hans rygg. Bilder från dagen finns i hans pixbox-album.

Steffi ska nu låna Haly på obestämd tid för att ha som tävlingsponny i dressyr och de satsar mot de högre klasserna. Steffi rider oerhört duktigt och vi är mycket stolta över att dom valde att ha våra gosegris Haly som ny tävlingskamrat. Så till sommaren när han betäckt färdigt Grynet framförallt så kommer han att flytta till Knivsta för en framtida karriär under ryttare. Det ska bli jätteroligt att följa dom tillsammans och vi säger ett stort LYCKA TILL till Steffi och Ann-Karin med övrig familj och vi håller tummarna stenhårt att fortsättningen ska bli lika bra som den började!
Läs gärna mer om Steffi och hennes fina ponnyer på http://steffilinde.dinstudio.se/

Detta innebär också att efter säsongen 2009 kommer Haly förmodligen inte att vara i avel på några år. Vi får se hur framtiden artar sig för det nya ekipaget. Så länge de vill tävla bägge två så ska de få göra det i första hand. Haly har ett helt knippe med avkommor efter sig som har tid att växa upp och blomma ut så nu får han pausa ett tag ifrån betäckningar – och vi med – och vi kan ägna oss åt fölstona ett tag och även kunna ge dom den uppmärksamhet som de förtjänar.

Det hela känns jättebra och vi se fram emot att kunna följa Haly och Steffis nya gemensamma karriär på tävlingsbanorna. Påsken slutade lika härligt som den började med strålande sol och klarblå himmel alla dagar. Våren är på stark framarsh och allt känns bara jättebra! Juvrena växer och magarna likaså. Spike åker på bete snart och då är det även dags att börja vänta in fölen på riktigt. Kul!

Glada påskhälsningar ifrån oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑