Grevagården

Pust, så var då Grevagården avklarad. Jag som trodde jag hade planerat väl och åkt hemifrån tidigt för att se  alla hästar hade totalt missbedömt alla vägbyggen, rondeller och lördagsbilister så jag kom fram med andan i halsen lagom till att sektion C började. Alla cobbar passerade och jag såg ett par jag tyckte om och ett par som behövde åka hem och växa lite till och kanske kunde återkomma. Och ett par som skulle passa mycket bra som tävlingshästar. Den som fastnade på näthinnan bäst var Gwynfaes Jaffeth. En välutvecklad tvååring både till typ och rörelser. Han belönades också med 9:or på de bedömningspunkterna. Det var även en fröjd att se ridprovet av Ekvalls Ivanhoe, så mjukt och harmoniskt och följsamt, det bådar gott för framtiden. Han såg mer ordinär ut vid hand men lyfte sig rejält med ryttare på ryggen. Även Desdemonas son Cassio var där, det räckte inte hela vägen fram till Kvalitetsboken men han var en mycket trevlig individ med framtiden för sig!

På utställningen är jag nöjd med resultatet även om det inte var vår bästa dag. Haly som aldrig riktigt har hajat detta med ”show” somnade på utsidan och gäspade innan vi skulle in på ring. Han gjorde sitt jobb i ringen men inte så mycket mer. Jag fick dessutom lagom till lunch tillbaka min migrän och gick på lite sjyssta piller. Det kändes som att lyset var tänt men ingen var hemma, och jag visade så gott jag kunde och är nöjd över att jag stod kvar på benen (Det var hemskt skönt att få sätta sig i en bil med cruiser och luta sig bakåt och åka hem till sängen senare, den var efterlängtad). Nåväl Haly fick sin guldplakett med jättefin kritik och blev senare även reserv Hingstchampion. Klassen vanns helt rättförtjänt av Parkhurst Flash Harry, som levde upp till sitt namn och verkligen flashade. Han blev senare även Best in Show, och reservtiteln gick till Rosinas Last Storm. Fast där hade jag föredragit sektion C Pentyparc Shonnyn Du, som för dagen tyckte jag fick fram lite mer än vad Last Storm visade. Smaken är som baken och tur är väl det.  Dagen avslutades med premiering av samtliga hästar och jag vill rikta ett Stort Grattis till Agneta Hjortsparre på Århults som fick igenom sin uppfödning Arhults Waldemar e: Downland Jaguar. Som hon kämpat för Jaguars skull under många år, och nu kom upprättelsen. Jättekul!! 10 på typ och 9 på HHB kan man inte skämmas för! Det blev inte så många bilder, men de läggs upp under kvällen i alla fall.

Nu laddar vi om igen till slutet av april då näste man är på tur.
Hälsningar Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑