Brrr…

Vart tog våren vägen?
Här kommer man hem från en alldeles perfekt och härlig och underbar semester och är van vid dygnstempraturer på 35 grader, och så möts man av snö och isande vindar! Hugaliga jag vill stoppa in mig i planet igen och åka tillbaka. Vi låg på stranden idag och funderade på om man kunde introducera cob-uppfödning i thailand men kom på att det var nog igen bra ide, det finns inte så stort material att välja mellan och inte så många köpare så det hade nog gått med förlust.

Det börjar dra ihop sig för köriga tider här. En utställning avklarad och om en vecka är det dags för nästa. Haly åker till Grevagården för att lufta sig lite. Sen är det påsk och ny göteborgstripp. Två veckor senare kommer Gwylfah åka till Wisbohammar, där hoppas vi kunna möta upp med lillebror Gwydyr och hans stallkamrat Stings Firestone. Sen är det årsmöte med SWF och sen är det Treårstest på Färingsö och helgen efter är det utställning igen med Gwylfah kanske, får se om pengarna räcker eller om jag åker utan häst. Det är Ruskeligt dyrt att åka på utställning. Dels ska man ha medlemskap i alla olika lokala avelsföreningar och sen ska jag hyra släp då jag inte har något eget, plus att min bil drar ruskigt med soppa. Så jag får räkna med minst 1000 kr i utlägg för varje aktivitet och det är faktiskt ganska så mycket anser jag som inte är överbetald egenföretagare. Även om många inte håller med mig och anser att det får man räkna med.
Jag räknar pengar istället och anmäler bara till det jag absolut vill åka på. Börjar bli snål. Plus att kassan är ju lite tömd efter en 3-veckors semester…

Gwylfah löshoppas på söndag. Eller tja hon löshoppade häromdagen i hagen också. I brist på annat så tog hon Ann och skottkärran i ett svep till Anns förfäran och min med! Av ett tomt gärde att rejsa på i galopp så väljer hon att sikta på Ann och skottkärran och tar dom bägge i ett elegant språng. Tänkte att jag skulle spinna på hennes hoppglädje och göra det under lite mer kontrollerade former istället. Nyverkad är hon och pälsen fäller som skam.
Snart börjar vi invänta första fölet för året. Då räknar vi inte bara våra utan även våra bonusföl i form av Halys barn. Dotta är först ut om bara snart en månad. Spännande!

Spike har börjat få egen vilja och är inte så bunden till mamma längre så nu gå det bra att avvänja honom. Han är till salu för den som vill ha en gångartsponny att tävla på eller utbilda. Han kommer förmodligen att tillbringa sommaren på Bassholmen och kan flytta ifrån oss till hösten.
Avslutar med ett tips på en förträfflig hemsida under uppbyggnad, kika gärna in på http://www.rosenhillstuteri.se/ !

Ha det gott alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑