Det blev en Laura Ashley!

Lilla G upprepade historien från när hon själv föddes. Då var det betydligt senare på året, och Grynet hade jag gått över tiden hela 7 veckor. Madde och Anders satt på stranden på Aruba när jag ringde från kalla blöta Partille och sa att hon äntligen hade fölat. Ett svart litet stoföl som alltså blev Gwylfah.
Nu var hon beräknad till början av augusti men hade absolut inga juver att prata om överhuvudtaget. Mycket blygsamma var dom. Madde och Anders drog återigen till stranden fast betydligt närmare, Helsingborg, och jag var stallvakt ett par dagar innan jag åkte efter. När jag åkte var jag definitivt inte orolig att det vankades fölning. Juvret var fortfarande yttepyttigt. Jag packade alltså väskan och åkte efter. Maddes svärfar Stig blev satt att åka och se till dom dagligen de 5 dagar det handlade om innan alla kom hem igen. Han skulle räkna dom samt fylla på vattenkar. Han ringde på onsdagen och lämnade rapport. Då låg vi på stranden och mös i de härlig +30 sommaren nu bjuder på. Alla hade fått vatten och såg friska ut. Alla fem alltså. Nä sa Madde då har du räknat fel. Haly var hemma hos Amanda så det skulle bara vara Gwylfah och Disco samt Grynet med föl.
Då sa han bara att -jo men det är ju två föl här, och polletten trillade ner. Men den såg söt och käck ut och skuttade omkring.
Tusan vet när hon hade fölat för dygnet innan var det verkligen inte på gång! Dessa ston alltså 😛
Anna som iallafall befann sig i Göteborg var snäll och åkte upp på kvällen och kollade till dom. Och allt såg bara bra ut. Vi är väldigt glada – trots att hon lurade oss – att fölningen gick bra i år och att fölet ser helt och fint ut. Trevligt med ett sto också, även om ett hingstföl kanske hade varit roligare som kompis till Guinness.

Gwylfah själv är ju lite petite och fin i kanten av sig. Hade hon varit människa hade hon gått med högklackat, rökt ciggarett med förlängare, haft långarmade handskar och klarrött läppstift. Hennes ego är hyfsat stort. Så då tyckte vi att fölen efter henne också skulle ha lite namn som symboliserar trender eller feminimitet.
Det första valet där vi ville ha in bokstaven A blev helt enkelt Laura Ashley. Hon kommer kallas Ashley. En numera avliden trendsättare inom textilindustrin med färger och former inspirerade av blommor och natur. En gammal brittisk dam född i Wales. Det passade bra tycker vi.
Hon får en sida samt lite mer foton så fort semestrar och alla utesittarkvällar förvandlas till innesittarkvällar.

Grynet dräktig på dag 17 idag och inte en ny brunst i sikte. Håll alla tummar åt oss att det verkar gå vägen för Haly är inom kort på väg till Vetlanda och Ponny-Sm för att gå Krafftcupen med Amanda. Något ni också måste hålla tummarna för såklart 🙂 Så det blir ingen ombetäckning om hon kommer i ny brunst.

bild
© Anna Dahlin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑