Välkommen Disco!

Nu har vårt nya sto äntligen anlänt, Derwen Danish Disco, som vi har längtat <3.
Vi får tacka Anna för att hon står i vårt stall idag för hon såg annonsen på henne och började kampanja direkt att hon skulle göra sig mycket bra i vårt stall och vi kunde ju inte annat än att hålla med.
e: Tireinon Confidence WSB 25517 u: Derwen Danish Girl WSB 82374 
ue: Derwen Rosinas Last WSB 9736 uu: Derwen Dameg WSB 60331 uue: Cefn Parc Boy WSB 2151.

Ett barnbarn till min stora favorit Derwen Railway Express som har hur många fina barn och barnbarnsbarn som helst. Och på mödernet Danish Girl som verkar i avel i USA, och Dameg som är ytterligare ett favoritsto. Ska man forsätta trycka in massa favorithästar i stamtavlan är hon även ett barnbarn till Derwen Rosinas Last… kan det bli mer ”stjärnspäckat”. I våra ögon sett alltså alla har vi ju våra olika favoriter.

DSC05365

DSC05377-2

DSC05376-2

DSC05384

DSC05380

Hon tog resan med ro och fick sedan gå av sig stelheten i benen tillsammans med Lilla G några timmar. De fann varandra direkt och har redan stått och kliat manke. Hon kommer att stå i det nya utestallet bredvid Lilla G som är en bra fredsmäklare och som älskar alla. Då Disco är en blivande pensionär med åldern 19 år har vi inga krav eller planer för henne överhuvudtaget. Hennes uppgift här är att om det går producera några fina föl tillsammans med Haly under några år, så länge hon verkar pigg och fräsh.
För några år sedan när vi tvingades sälja Summer var marknaden så trög så sirapen fastnade på väggarna, men sista året har vi verkligen märkt av en skillnad och nu behöver det produceras massa cobbar så det finns om ett par år när marknaden återigen vill ha hästar i ridbar ålder. Vi är jätteglada att ha fått in ett Derwen-fött sto i vår lilla skara och hoppas att vi tillsammans ska få många trevliga år tillsammans med denna mjuka och vänliga dam.
DSC05390

Lilla G gillar sin nya kompis.
Avslutar med en bild på hennes ettåriga dotter, och hoppas på att få lika söta föl framöver! Naturligtvis har hon redan fått en egen sida, och den hittar ni under Våra hästar.
DSC05340

8 kommentarer på “Välkommen Disco!

Add yours

  1. Ja äntligen, välkommen till stallet Disco 🙂
    Kändes ju lite konstigt att börja pracka på er en häst till men kunde inte låta bli , fick ju gåshud när jag såg stamtavlan!

  2. Ja Anna,jag får tacka dig för detta!!!! Även om jag var motstridig först.
    Du var observant på till salu sidor och hittade detta fina sto till oss 🙂

    1. 🙂 Fick ju göra lite efterforskning först eftersom hennes namn ej stod med i annonsen så när jag kom fram till att det var Disco så var jag ju ”tvungen” att berätta det för er ! Det gamla blodet finns ju knappt längre 🙂

  3. Vad fin hon ser ut! En riktig primadonna, med en vänlig, värdig utstrålning. Precis som de andra Iglatjärnarna ❤ Blir verkligen sugen att göra en liten resa ner till er. Tänk, jag har inte besökt er sedan vi kikade på Spike för "evigheter" sedan. Då var Saigon fölunge och Samson i magen på Summer…. Kram på er alla från Santiago och mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑