Gulle-Samson i Vetlanda

Jag har ju ännu inte rapportat om Samson som var på Hingstpremiering förra helgen. Vi hade beställt jättefina bilder av Pernilla Hägg så jag tänkte vänta tills vi fick dom, men Pernilla fick problem med sin dator så nu vet jag inte när de dyker upp riktigt, och uppdaterar i alla fall.
Det var stolpe ut igen, fast detta året är jag inte riktigt bekväm med det. Med exakt samma poängrad också. 87897=39p. Tyvärr hade han tappat i vikt en del det sista, så han var kralligare i höstas på treårstestet där han fick 41p. Våren kom ju tidigt i år och familljen Thille har 7 ston hemma hos sig som har turats om att springa förbi hans hage och retas. Tyvärr grejar han inte att hålla vikten med den stimulansen så han var för uppdragen. Ska man bortse ifrån det har han fortfarande fina linjer, en god hals och front, men han ser lite lång ut i ryggen när det blir lite ”vinthund” över det. Hans 8 på ben  helt välförtjänt. Hans 9 på skritt också. Vid maximal avslappning kliver han på för 10p. Men i år är jag inte alls nöjd med 7 på trav. Det var absolut ingen fel på hans travuppvisning även om jag inte fick klämt ur det sista lilla som måste komma ifrån hans egen vilja. Men den var absolut inte dålig därför blev vi faktiskt uppriktigt förvånade när han bara blev tilldelade en 7a. Den var absolut inte så dålig! Nåja. Som vanligt bara att gilla läget och komma igen ett annat år.

Något som däremot gick jättebra var hans ridprov med sin ryttare Benjamin. En jätteduktig 16-årig kille som ridit honom lite grann under vintern. De var jättefina tillsammans och även om Samsom gärna pinnande på i en lite för hög form red Benjamin honom jättefint och mjukt. Precis som man ska på en ung individ. Fina halter, övergångar och igångsättningar. Samson busade lite i galoppen men visade ändå på bärighet och rytm.
Roligast av allt var domarens omdöme om honom på slutet. Hon berömde hans exteriör (just det!) och att han tack vare den goda beskaffningen hade förmågan att placera sin ryttare korrekt över ryggen, samma kritik fick även B-hingsten Spitfire som blev godkänd senare på dagen. En god ridexteriör måste ju verkligen premieras om vi ska ha den bästa ridhästen i världen. Hon berömde också hans mycket goda takt och rytm som han redan hade ”av sig självt”. Vi växte allihopa på läktaren när vi fick kritiken. Vi Vet att han är fin och det var kul att åtminstonde rid-domaren gillade honom också.
Så fort det dimper ner foton från Pernilla ska jag lägga ut dom.

IMG_6472
© Anna Dahlin

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑