Välkommen Gwendolyn!

Med minsta möjliga marginal sett på ett helt år, 7 timmar, så fick jag – stockholmaren – vara med på årets fölning <3. Gullegrynet gick under sträng bevakning och var nästan två veckor över tiden när hon på morgonen den 16 maj satte mjölk. Då brukar det gå undan med henne. Vårt tåg skulle komma in kl 18, och det var en drogad Grynet med hängig blick som mötte oss vid kvällsfodringen.
Kl 00 går vi och lägger oss. Inget föl i sikte vid nattning kl 23. kl 00.55 får jag sms av bror "Föl på G" och sätter på Ludas webcam-app. Ser att Grynet ligger ner och under svansen anar jag en bläs. Reser mig upp och klär på mig. I samma sekund går fölvaktslarmet inne i mammas rum, ut rusar vi och då är fröken precis ute. Vi var övertygade om att det var en hingst och kallade honom just honom i flera minuter under samtalet med bror. Vi har alltså haft henne under Online-kamera, så lillebror och hans Julia satt i centrala Göteborg och kikade därav smset.
Så till sist, in i boxen och kika. Ett sto! Svart eller gulsvart dessutom.
Det är en ljuvlig liten fröken. Har flera bilder på henne tagen som nyfödd, lägger inte upp några här nätet är så slött, men titta under Stuteriet/Uppfödningar/Föl 2012. Hon var lite sen på att hitta mjölkbaren så vi fick hjälpa henne med en flaska, men sen fick hon smak på det goda och kom på hur man skulle göra för att suga ordentligt.
Vi är så glada! Hon är underbart gosig och har det här vackra huvudet Grynet gärna ger sina föl.
Kul att ha årets föl avklarad, det var två år sen sist…

Ligger lite back med uppdateringarna, hinner inte riktigt med ibland snurrar livet snabbt.
Haly och compani vann tredje omgången av Div II där Alva också vann LA:1an individuellt, och tog därmed hem totalsegern i Västergötland. Grattis tjejer!!

Helgen efter åkte de till Bollebygd och startade en LD+5 hoppning. Ett missförstånd i första klassen gav dom ett prydligt stopp. Alva tog en förhållning utan att hålla om med benen och Haly gjorde en prydlig dressyrhalt mitt i en kombination…. 🙂 I andra klassen gick det bättre och de gick runt utan stopp och slutade tvåa i klassen! Tråkigt nog har Bollebygd inte rapporterat det resultatet i TDB så det syns inte i historiken. Men vi vet att han har en placering iallafall.

Gwylfah var så förtjust i Gladstone att hon ville träffa honom igen. Ny brunst. Vi väntar aldrig på "bättre tider" när det gäller betäckningar utan kollade henne direkt. Seminvettes handske såg fin ut, inget klegg. Ultraljudet visade ingen vätska i livmodern utan allt såg bra ut. Stod med ett ägg (vilket är positivt då hon gärna sätter tvillingar) på 40mm alltså direkt till hingst gällde. Av rutin vill vi ta baktprov. Efter ett dygn fick vi svar att det var rent. Skönt tyckte vi. Men efter ytterligare en dag ringde vette igen och sa att det hade börjat växa lite. Pc direkt. Så nu står hon på behandling och är tillbaka hos Gladstone för ett par nya dejter. Bättre lycka denna gången.

Samson är körd på bete till Nossebro igen, där ska han gå hela sommaren och ha det skönt. Han börjar bli riktigt fin. Så kniven får vänta lite till tror vi.

Hinner inte ladda upp bilder idag men det finns nytt både på Gwendolyn, Samson och Haly, som till hösten kanske kommer att "byta liv"… Mer info om det senare i sommar.
Ha det så skönt i solen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑