En gentleman ur tiden

Har nåtts av beskedet att den gamle gentlemannen Burhults Black Commence : Derwen Railway Express u: Derwen Sioned har vandrat vidare till de gröna ängarna efter att ha uppnått den aktningsvärda men på cob inte helt ovanliga 25 års ålder. Mycket tråkigt. Madde har ridit Commence under flera års tid innan vi slutade på ridskolan och köpte egen häst så vi är mycket familjära med honom och känner honom utan och innan. När vi skulle betäcka Grynet första gången så var Commence det självklara valet för oss. Tyvärr var inte Grynet av samma åsikt så någon betäckning blev det aldrig då hon avskydde Commence som pesten trots brunst. Så vi fick mot sommarens slut ge upp och ta hem henne obetäckt. Ett antal svordomar muttrades över märra då :p
Sedan kom Haly in i bilden och några mer försök med Commence blev det inte. Jag är övertygad om att han har det bra där han är nu och han har ju två söner kvar i aveln som kan föra hans blod vidare. Det är en glädje att ha lärt känna en så fin hingst under så många år och vi sörjer hans bortgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑