Dräktiga

En snabbuppdatering. Både Viola och Grynet är dräktiga. De är betäckta samma dagar ironiskt nog så det blir beräknad ankomst nästa år samma dag också.  Viola var klockrent dräktig vid 16 dygn med en jättefin rund och symmetrisk fosterblåsa. Vi kunde inte hitta något alls på Grynet då, bara lite ägg på gång och en odefinierbar cysta eller liknande mitt i livmodern. Det kunde vara en dräktighet så veterinären ville avvakta innan vi började behandla henne. Ny koll efter två dagar för att se vart ”cystan” tog vägen. Den hade då halverats i storlek. Vi var nu hyfsat säkra på att hon var odräktig och beställde ny tid till efter midsommar för då borde blåsan resorberats helt och hon borde kommit i ny brunst så man kunde odla henne. Men efter midsommar var aktiviteten i äggstockarna totalt noll men cystan/blåsan hade nu vuxit till sig rejält och man kunde nu se kanter av en fosterblåsa. Alltså dräktig! Hoppas hoppas att hon håller i den nu bara. Ny koll på måndag för att vara på säkra sidan att den växer, och för att se att det inte ligger en tvilling bakom, då kanterna var något ojämna. Det är aldrig positivt så vi håller tummarna för att det ska se bättre ut på måndag.

Och bara två veckor kvar till Lilla G ska föla, det är så himla spännande!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑