Saigon utställningsdebuterar

Idag var det Saigons tur att hamna under lupp.
Hon har varit väldigt svårfödd då hon är en extremt livlig häst, som aldrig är stilla en sekund. I hagen ska det busas, springas, raceas och hoppas runt hela tiden. Och det är verkligen precis hela tiden. Hon har så mycket energi så hälften vore nog. Vi vräker i henne mat men allt slinker lika fort igenom 🙂
Nu tyckte vi iallafall att hon var såpass i hull att man kunde visa henne utan att skämmas alltför mycket. Vi är mycket väl medvetna om att hon inte är någon brolier på något sätt, men det står ju i rasbeskrivningen att ”variationer i typ får förekomma”, något som inte särskilt många domare anammar.
Men jag hade en känsla av att Ronny Johnsson just tillät olika typer, och därför vågade vi anmäla.
Hon var jätteduktig hemma när vi badade och trimmade till henne. Blev lite på tårna när vi skrittade fram men det ligger i hennes temprament överlag så det är inte så mycket att göra åt. Hon höll sig iallafall på mattan och gjorde vad jag bad om när jag bad om det. Jätteduktig tjeja!

Omdömet blev såhär:
”Feminim, vackert huvud, naturlig resning, välformad rygg och kors. Benad för sin storlek, tät och tåvid. Taktmässig skritt och lätt och vägvinnande trav.” 88788=39p och vi är jättenöjda! Blev nr 1 av 2 i klassen.

Benstället är hennes akilleshäl, och vi får hoppas att hon växer i sin kropp lite det finns en hel del att fylla ut där. Traven är helt fantastiskt när den väl visas och även skritten är mycket bra. Så hon kommer att bli  rolig att visa även framöver när hon har fått massa rutin.
Nu går hon nöjt i hagen igen med täcke på. Imorgon ska hon och Summer åka till ett nytt bete en bit bort. Regnet öser ner så Haly och Viola fick komma in, dom stod och frös stackarna. Hoppas på lite bättre och varmare väder snart!
De nya vallarna har fått sin sådd och blivit harvade igen så nu väntar vi bara på att det ska börja växa. Jag har kört lite med Haly och Alva i veckan och nästa helg ska dom ut igen på tävling. Rutin ger färdighet och färdighet ger framgång. Heja heja jobba på!

Avslutar med ett stort grattis till vår gode vän Veronica som äntligen fått sitt första föl – som hon har väntat på denna!! Grattis Veronica!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑