Vår, nästan sommar

Inte mycket har hänt sen sist. Saigon grejas med en hel del. Hon har varit iväg flera gånger och löshoppat för Uno Boman. Han är lyrisk över henne och säger att hon är mycket talangfull. Hennes protokoll är fyllt av superlativer såsom Mycket Gott och Utmärkt! Sånt är alltid roligt, att se avkommorna göra väl ifrån sig ”inom sporten” även om de inte har kommit ut där ännu, men anlagen finns ju iallafall.
Saigon är fortfarande till salu men priset på henne stiger hela tiden. Hon går sannerligen från klarhet till klarhet, hon är redan nu mycket snygg men inte ”broilerfödd”. Hon kommer vara väldigt snygg som 4-5 åring tippar jag på. Hon ska visas på sommarpremiering samt i Lerum, och kanske i Hanaskede.

Vi hade en härlig påsk hemma i göteborg som gick i sjukdomens tecken, men det var underbart att få sitta ute på kvällarna, man kunde tro att det var ljumna sommarkvällar, om det inte varit för att gräset var lite för kort i hagarna. Summer och Saigon gjorde oss sällskap och käkade ostbollar.

Vi har varit en sväng och hälsat på Spike, han tar sig med stormsteg han med. Han är redan inriden och det gick som förväntat över förväntan. Han är mycket lik både sin mor och sina syskon i sinnet, så himla go och lugn att ha att göra med. Hans nästa mål är 5- och 6-årschampionatet. Det är ett tag kvar tills dess men ändock något roligt att se fram emot.

Våra sommarhagar har blivit upplöjda men undantag av den ena. Skönt att få lite ny vall på dom. Betena är bra uttjänta och det växer bara smörblommor överallt. Det känns gott att få lite nytt fräsht gräs att gå på samt att man håller nere den naturliga parasitsmittan. Förra året inköptes en betesputs så i sommar får den jobba i de nya fina Wimbeldon-hagarna. Så fint ska det bli! Snygga trästaket har åkt upp runt en stor del av sommarhagarna och det ser så fräsht ut och det känns så skönt när man släpper hästarna där. Det blir lite skralt med bete i år då det nya ska växa upp och bearbetas, men vi har igen det nästa år när vi får gott om grönt och frodigt gräs.
Det blir nog tomt hemma i år. Samson åker på sitt bete imorgon för att tuktas tillsammans med andra unghingstar, och Saigon och Summer har eventuellt andra planer för sig. Det kanske bara blir Grynet och Haly kvar, och det är ju också mysigt. Några ston tar vi inte emot till Haly i år pga betet.

Grynet är betäckt och har än så länge inte brunstat om och bara för att jag skriver det står hon väl och skvätter imorgon :p
Ha en fortsatt härlig vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑