Athena på Treårstest

Även de mindre barnen blir ju större. Halys skörd av 2007:or bestod ju av tre stycken ston. Vår Samarah, Twin Wilma och Långåsens Athena. Samarah bor ju nuförtiden hos Maja Caspersen på Fyn och är inte visad någonting i Sverige, lite synd för hon känns som ett oskrivet blad men det är bara till att hoppas att hon gör sitt jobb väl som uppvisningshäst hos Maja. Kika gärna på Majas hemsida, www.livsridekunst.dk
Wilma har ju härjat runt i ringen hela sommaren och det är bara till att läsa tillbaka i tiden i bloggen för att se hennes resultat.
Och så var det Athena kvar, som inte har hunnit få sin beskärda del av berömmet. Fy på mig.

Först var det treårspremieringen som vi var kanske inte var helt nöjda med. Till den fina kritiken hon fick så tycker jag inte siffrorna stämde riktigt. Brukar inte gnälla och tänker inte göra det heller. Litar helt och fullt på Morgan – i de allra flesta lägen –  men så här lät den skriftliga kritiken iallafall:
”Rastypisk av mindre modell, välväxt. Vackert huvud, kort hals, bra överlinje. Relativt korrekt. Vägvinnande energisk skritt. Energisk trav, markbunden bak.” Kritiken var ju överlag fin så vi blev lite förvånade när siffrorna 77887 lästes upp. 37p ej berättigad till Kvalitetsboken. Hon mättes under märkliga omständigheter och blev en welsh cob helst plötsligt istället för sektion C, vilket ju slog ner på rastypen en del då hon helt plötsligt blev väl liten istället för väl stor.
Nåja, bara till att bryta ihop och komma igen.

Och det gjorde hon ju då på Treårstestet där hon fick lite revansch.
”God, feminin. Vackert huvuvd, naturlig resning, välliggande bog, stark rygg och kors. Ngt gracil, tät och tåtrång.  Taktmässig skritt. Energisk trav, kort, bra hasarbete. Vägvinnande galopp, god takt, ganska bra balans, något markbunden”. Där blev siffrorna 887877 vilket ger 45p och Klass 1. Kändes skönt att få den extra åttan i raden så att hon är Klass 1 även med 50-p skalan.

Bifogar ett kort stulet från Långåsens, taget av Annie Johansson

Långåsens Athena e: Highlight u: Pawnee RWC 21, foto © Annie Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑