Välkommen Samson

Enbart några dagar över tiden den 28/6 och väldigt lägligt så passade Summer på att föla mitt på dagen när ingen var hemma ute i stora flocken i hagen. Här hade vi Tyresöfolk såklart varit nere en långhelg och hade förberett popcornbunke inför annalkande fölning, bara för att snopet åka hem på söndagkväll utan vare sig föl eller tecken i sikte. Och så ringer Madde mig på måndag eftermiddag och bara fnissar i telefon. Trodde jag skulle strypa Summer där och då! Hon måste ha någonting emot mig det var likadant när Spike föddes. Dagen efter att jag åkt hem så fölade märra.
Nåväl. Lille mannen var iallafall torr och stadig på benen så han var nog ett antal timmar gammal. Frisk och kry och vid god vigör som sig bör. Skönt det och vi är glada att supermorsan Summer återigen skött det hela så bra. Döpt till Samson efter sagan om Samson och Delilah. Och dels för att vi under många års tid varit förtjusta i en holländsk hingst vid samma namn. Det är svårt att hitta hingstnamn på S så Samson fick det bli. Han är nog den stadigaste utav Summers föl hittills som brukar vara ganska nätta som föl för att senare ta sig. Men han är rund och go med nacke och rumpa, med ett otroligt sött Derwen-huvud! Som en cob ska vara ”huvud som en kammarjungfru och rumpa som en kokerska”.
Lille prinsen hade hunnit bli 3 veckor när dessa bilder togs. Är han inte bedårande så säg. Det finns fler bilder av honom i hans galleri på hemsidan.


Iglatjärns Samson e: Highlight u: Buckswood Summer Queen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑