Välkommen Gazette!

Så har då lilla Gazette tittat ut. Bara en dryg vecka över tiden. Nog börjar vi bli vana vid att få fuxhingstar på gården så glädjen var stor när Madde tittade under svansen och såg att det var ett sto! Dessutom är hon svart, vilken lyx! Att Grynet levererar två svarta föl med en fuxhingst är ganska otroligt, tror procenten för sannolikheten ligger på 12,5%. Sen min stora lycka, hon är Tennessee-tecknad. Hon har samma vita ben, två halvstrumpor bak och en vit kota vf. Sen har hon stjärn och en liten snopp/nosbläs. Dock snedare än Tennessees men jag tror absolut att den kommer ifrån honom. Färganlag hoppar ju gärna över en generation eller två.

Vi har inte hunnit ta så mycket bilder på henne ännu. Solen försvinner bakom berget fort på eftermiddagarna och denna veckan har varit hektisk. Men ni kan få ett litet potpurri ifrån fölningen iallafall. Vi hade ju återigen hjälp av en superb fölvakt. Hade vi inte haft den hade vi absolut missat fölningen. Det gick i värsta Rydell-tempo. Madde och Mikael sitter och chattar på kvällen. 23.09 säger hon att vakten piper och i kameran ser Grynet inte helt lycklig ut. Mikael hojtar till mig som säger att det börjar dra ihop sig, jag hämtar tandborsten och förbereder mig för ett par timmars förvärkar. Väl med tandborsten i munnen framför datorn så sticker ett framben ut. 1-2-3 så ligger Grynet ner och krystar. Hon blir stilla en stund och Mikael frågar om hon dog typ. Nejdå hon bara hämtar andan inför nästa värk säger jag. Men det kommer ingen mer värk, istället börjar ”svansen” röra sig och vi ser ett svart huvud med vit stjärn sticka upp ifrån aktern på henne. klockan var då typ 23.17

Såklart jättebra med snabba och enkla fölningar och det var mycket roligt att kunna följa henne online ifrån Stockholm då vi har webkamera i boxen återigen.

Några bilder ifrån begivenheten:


Klart!
Matte och husse kan andas ut och titta lite på fröken på avstånd innan det är dags att gå in och lämna dom en stund och följa kampen mot matbaren via kameran inifrån sovrummet.
Slutet gott allting gott.

 


 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑