En legend ur tiden

Så nåddes man då av nyheten att en av de allra största genom tiderna, Derwen Railway Express, har fått avsluta sina dagar pga ålderdom. Railway är ju den hingst som ligger till grund för vår avel och han har hundratalet avkommor spridda över världen av mycket hög kvalitet. Ett barnbarn till honom gick bla till Australien på höstens Cobsale. Otaligt med champions och utställningsvinnare har han prodcuerat, inte bara som fader utav även som farfars- och morfarshingst. I Sverige är han nog mest bekant som fader till numera borgångne ELIT-premierade Derwen Tennessee Express (Grynets pappa) samt Gunns andra hingst och egna uppfödning Burhults Black Commence. Han är en riktig idol och vi är mycket glada att vi hann klappa på honom för några år sedan. Railway verkade under många och de sista åren på Abergavennystuteriet hos familjen Batt, och det var även där han slutade sina dagar i början av mars, 32 år gammal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑