Oj oj oj!

Vilken ände ska man börja i. Nu har det varit aktiviteter på gång igen.
Långåsens Casablanca har haft en helt fantastisk sommar i år och inte är den slut ännu. I mitten av september åkte Karin med familj till Nossebro för att få henne bedömd på Treårstestet. Det kunde knappast ha gått bättre! 888889 exteriört och 9-10 hoppning! Det gav slutpoängen 49 i gångarter och 52 i hoppning!!! Helt otroligt roligt och fantastiskt kul för uppfödarna som matchat denna godbit så bra under alla år, från sto- och hingstval fram till idag. Det blev helt enkelt triss i Diplom för Casablanca i sommar. Först Avelsdiplom sedan dessa två. Och inte är det slut med det. Nu till helgen den 26:e på lördag är det dags för Riksfinalen i Falkenberg. Håll nu alla tummar och tår så hårt det bara går för att hon ska lyckas knipa en hyfsad placering där, vore ju kronan på verket. Men oavsett resultatet har hon redan visat sina kvaliteter gång på gång så vad mer kan man begära. Stort Grattis till alla i Casablancagänget för denna sommaren!!
Knappt har man hunnit smälta det så är det dags för vår egen uppfödning Gwylfah att komma ut i ringen. Till Enköping åkte vi en mycket solig, härlig och varm sensommardag för att visa på treårspremiering. När vi kom dit och öppnade dörren till släpet tittade hon lyckligt ut – med grimman runt halsen och nosstycket som bett i munnen. Jag bara ler och suckar för hon kan inte vara still en sekund, måste alltid sysselsätta sig med något. Jag satte fast grimman igen och så gick vi iväg för att reka läget en stund. Väl tillbaka vid transporten en stund senare ser vi på lång väg hennes huvud sticka ut ur transporten. Denna gång sitter grimman kvar på, men hon har lyckats koppla av grimskaftet så att hon stod lös. Sen hade hon ryckt ur sprinten ur bommen fram så den hade åkt åt sidan. Det var helt enkelt fritt fram att kliva ur genom dörren om hon hade velat. För att verkligen göra fri väg framåt hade hon också plockat av två lister som sitter runt lilla dörren så att den skulle vara hyfsat lätt att lyfta av….. Är det någon som vill ha en svart liten ponny!?!? Hon ger mig gråa hår……

Fast hon är förlåten allt. Resultatet kunde ju inte bli bättre. Domaren Madeleine Beckman tyckte om vad hon såg och tilldelade henne 88888=40p vilket räcker till Avelsdiplom och jag jublade nästan högt! Inte bara för att det är det första stoet vi visar, det är också Grynets första sto, och i och med detta behöver Grynet bara klämma fram en fölunge till så kan hon höjas till A. För Halys skull är det ännu mera fantastiskt. Första årgången med treåriga ston, tre har nu visats och SAMTLIGA har erhållit Avelsdiplom!!!!! Kan det bli mer otroligt!?  Så nu är det glädje i lägret och vi kan se fram emot hösten och vintern med sol i sinnet.

Gwylfah, Foto: Mikael Jansson ©
Och så stona. Som resultat utav årets säsong så väntade vi 7 föl. 6 friska föl har fötts men tyvärr så förlorade vi ju Bikinis fölunge som bara levde ett dygn. Mycket sorgligt och tyvärr baksidan med avel. För varje föl man får som är friskt och mår bra, ju närmre kommer man den där katastrof-fölningen där det skiter sig rejält. 3 ston är betäckta och som det ser ut i dagsläget är alla dräktiga. Det är halvblodsstoet Charlize e: Biggles – Gauguin de Lully som går först ut. Har inte datumet i huvudet men det är i maj någon gång tror jag. Kul att halvblodsfolk får upp ögonen för cobbar i aveln, jag är övertygad om att det blir en mycket ridbar partbred. Nummer två är Grynet. Betäckt på fölbrunst och dräktig direkt utan krångel, skönt. Nummer tre är Summer. Japp. Vi valde att betäcka i alla fall av ett par anledningar. Först för att lilla Saigon ser så himla trevlig ut så vi betvivlar inte längre hennes förmåga att nedärva sina kvaliteter till avkommorna. Sen var det ren slump egentligen. Hon fölade ca 8 dagar för tidigt. Haly skulle åka upp till Knivsta på lördagen. Men på fredagen när Saigon bara var 3 dygn gammal ställer Summer upp sig och brunstar. Det blev snabba överläggningar och okej, vi kör på. Ett språng och sen tackade Haly för sig och åkte. Tiden gick, ingen ny brunst och vi körde en höstkoll förra veckan. Dräktig med fin blåsa och hjärtslag på dygn 53. Fantastiska Summer! Ett sånt enkelt sto ska verkligen vara i avel. Kan poängtera att vi inte hade betäckt vilket sto som helst på tredje dygnet. Men Summers historia kan vi och med vetskap om alla hennes brunster och dräktigheter i ryggen så valde vi att göra såhär. Och det gick ju vägen.
Så två cobföl hos oss nästa sommar om allt går bra. Grynet mitten av maj och Summer mitten av juni. Gwylfah avslutar säsongen i år med utställning i Haninge sen blir det ridning på heltid resten av hösten.

Ha en fortsatt skön höst alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑