Dom är så duktiga!

Förra helgen gjorde Haly och Steffi gemensam debut på tävlingsbanan. Jag satt och funderade och kom fram till att det var 2004 eller 2005 som Haly gjorde sin senaste tävling, så det är en hel del ringrost som behöver slipas bort. En LC:1 och LB:1 var målet för dagen och vi var alla mycket nöjda efteråt.
I LC:n så var Haly inte riktigt med, han hade gnäggat en del innan och sånt sätter spänning i honom så att det känns som man rider med bromsen i. Det blir mjölksyra i musklerna i förtid och då är det ju inte lätt komma till sin rätt. Men trots spändhet fick dom en mycket fin kritik med enbart superlativer och med hela fyra 8:or i protokollet! Mycket bra kämpat! Han har ju gått mestadels hemma och betäckt och vaktat sina ston så det är en stor omställning för honom att släppa avelsverksamheten och bli ridhäst igen.
Inför andra klassen var nog både häst och ryttare trötta, framförallt Steffi som kämpat så bra med honom. Det är minsann inte bara att byta från B-ponny till D-ponny sådär direkt. Det var en väldigt varm dag och luften var kvav i ridhuset. H&S red därför in, hälsade och började programet men Steffi kände att hon inte skulle orka hålla ihop honom hela programet och istället för att få en dålig ritt valde hon att vinka till domaren och tacka för sig och rida ut. Mycket strongt gjort! Man ska inte rida om det inte känns bra. Det är trots allt en hingst man sitter på och han får inte tillåtas få kontrollen en sekund. Mycket glada blev vi alla efteråt när dom fått protokollet och insett att dom inlett programmet helt lysande med 7,8,8! Jätteskoj och det var en mycket bra debut.
Ett par dagar efter blev mamma Ann-Karin uppringd av en person som studerat dom i publiken som bara ville tala om hur himla trevligt det såg ut och att dom två tillsammans skulle bli kanon när Haly blivit lite starkare och kommit igång ordentligt och Steffi fått lite mer vikt. Sånt är roligt att höra.
Knycker en bild på ekipaget, förlåt AK, men dom är så fina tillsammans!

Det här blir kanon, det är vi alla inblandade övertygade om. Nu ska dom få hösten och vintern på sig att stärka sig och fortsätta rida ihop sig tillsammans så är dom fit for fight för nya utmaningar sedan. Vi är så glada att vi hittat en familj som tar så väl hand om vår guldklimp och förvaltar honom på bästa sätt. Även om vi saknar honom litegranna. Han är ju våran prins!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑