Hösten närmar sig

Vädret blir aningens kyligare tycker jag allt och nog märks det att höstluften börjar dra in.
Först lite nyheter. Riks är avklarat men vi var inte på plats i år. Halys dotter Twin Wilma visades med den äran, klassvinst och silverplakett med sig hem. Halys ryttare Stephanie Linde deltog med två ponnyer både vid hand och i ridklasser. Vinst i ridklassen med Lagmanshaga Novell och en fjärdeplats med Duncarra Beauty. Grattis och bra gjort!

Fölen har kommit in i ruggning och är nu i skiftande färg… Glenfiddich blir definitivt leverfux som sin far, Saigon blir troligen normalt rödfux. Saigon behåller vi troligen ett litet tag för att se hur hon utvecklar sig, hon ser fin ut just nu. Bra linjer, bra rörelser som alltid med Summers föl men framförallt ett härligt humör. Grynets föl är mer reserverade och svårflirtade som föl men den här ska vara i knät på oss helst hela tiden och bossar med storebror Glen. Hon är en häst med humor och det är inte för inte som vi drar paralleller med Samarah.

För övrigt har vi fått rapport ifrån henne och hon frodas med hälsan i behåll. De har fått ligga lite lågt med tricksen med henne då hon har lätt att bli överambitiös och vi vill ju inte ta ur henne all arbetslust på en gång. Nästa år ska hon premieras och enligt uppgift är hon mycket vacker. Spännande!

Gwylfah går nu med både sadel och ryttare och det går framåt. Tre gånger med ledare behövde vi men nu rider vi ut själva. Även där gäller samma sak. Unghästarna blir lätt överambitiösa och det är lätt att missa signalen när de blir trötta. Jag försöker ta det hyfsat lungt med henne. Hon får framskor i slutet av månaden då hon ömmar på grusvägarna, sen blir det arbete varannan dag, och vartannat pass med ryttare och vartannat tömkörning. Det innebär ryttare max var fjärde dag. Hon har ju faktiskt inte blivit tre ännu och hennes kropp behöver fortfarande stärka sig mycket till.

Haly och Steffis tävlingsdebut närmar sig. De har bara känt varandra i några veckor men ekipaget artar sig.
Återkommer med rapport när debuten är avklarad.


Foto co: Familjen Linde-Alm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑