Nytt år – nya planer

Länge sedan nu. Brukar försöka uppdatera oftare men så ibland orkar man bara. Inte för att det hänt någonting negativt eller så, absolut inte allt är bara frid och fröjd. Men lust, tid och motivation tycks ha svårt att sammanfall nuförtiden. Och så finns det inte så mycket att skriva heller. Ni får hålla ut, till våren och sommaren är det nog full fart igen.

Jul och nyår avlöpte lugnt och härligt som förväntat. Vi var en dag och hälsade på kära Daiquire. Det var mycket trevligt! Han har verkligen vuxit sedan vi ägde honom och han var unghäst, det var inte alls samma typ av häst nu. Nu var han stor och musklad och såg ut som en riktig karl. Han hade fortfarande hingstkaraktär, trots att han varit valack i 3 år. Det enda jag kan komma på som negativt med det är att han även hade lite hingstkaraktär kvar humörmässigt. Mathilda och Pia har jobbat bra med honom, och det märks så väl att han är en häst med massor av eget ”tänk”. Dom hästarna brukar bli dom bästa individerna tävlingsmässigt så vi får väl se hur deras framtid artar sig. Under hela februari ska Mathilda och Daiquire bo och vara i träning i Hällekis, hos Christopher Dahlgren och Rebecca Östh, för att få intensiv drillning i horsemanshipets ädla konst. Spännande tycker vi och önskar stort Lycka Till!

På hemmafronten är det lugnt, Grynet börjar få tjock mage nu medan Summer fortfarande går med Spiken vid sidan och är hyfsat smal. Han är förbaskat söt den lille vispen. Han ser liten och klen ut men så fort han rör sig så får man ståpäls! Honom vill jag ha här uppe som påläggskalv när Gwylfah ska sättas i avelsboxen om ett par år efter diverse tester och Championat. Men det är många år kvar till dess så vi får väl se hur det blir. Men en kanon tävlingsponny kommer han att bli.

Som planerna är för året så kommer Grynet föla i mitten av juni…kanske… (ni som känner henne vet vad jag menar) och betäcks om på fölbrunsten. Kanske att vi låter henne vila nästa år. Då har hon iaf fått 5 föl och vi hoppas att lite meriter på hennes föl ska kunna A-premiera henne inom ett par år. Lite snopet är det för Daiquire hade med sina upprepade guld tjänat 30 avkommepoäng åt henne, men så ändrades reglerna för antalet guld och så åkte han ner på 20 poäng. Tråkigt. Men för oss är han värd minst 100 poäng!

Summer fölar sent i juli och kommer inte att betäckas om. Som första anledning för att vi inte vill ha föl mitt i semestern utan helst tidigt på våren. Men som andra anledning vill vi också låta henne pausa lite grann. Hon har fått fyra föl på raken sedan hon kom till Sverige, och nu vill vi låta henne för lite uppmärksamhet och kanske bli riden. Julia är så pass duktig nu att hon gott och väl kan ta hand om Summer och ha kul med henne. Sedan vill vi även utvärdera hennes avkommor. Att Spiken är klen beror säkerligen på att han var överburen. Men vi vill ge dom en chans att visa sig på ring i alla fall för att få en opartisk bedömning ifrån en annan person. Samarah har vi fått nya fräscha kort på och hon är en riktigt krallig dam! Rejäl rumpa och hals, riktigt cobbig. Kul!

Utställningssäsongen kommer att vara mycket aktivare i år. Den börjar redan imorgon… Återkommer med mera info om den efter morgondagen 😉

4 april * Hingstutställning på Grevagården vilken Haly förmodligen åker på.
26 April * Utställning i Wisbohammar, dit kommer Gwydyr och kanske Gwylfah också.
16 Maj * Gwylfahs tur, Treårstest för henne. Vi chansar och kör i alla fall, trots att hon bara är 2½.

31 Maj * Utställning på Färingsö, återigen Gwylfah.
28 juni * Lokalutställning SWF, förmodligen Haly, stona går med stora magar och Spiken är nog inte hemma.
8-9 augusti * RIKS, kanske Haly eller så åker vi bara som åskådare. Om inte Grynet fått ett bombnedslag till fölunge som vi absoult vill ha visat. Hon själv är så tråkig att visa med föl vid sidan. Tunn som en urmjölkad ko och loj i temperamentet. Henne ska man visa gall då är hon en Ferrari!
22 augusti * Haly igen, utställning med SPA
29 augusti * Lokalutställning Kållared. Kanske visar någon?

Sen kommer det fler utställningar under hösten men datum är inte spikade ännu. Har vi tur blir det en utställning när mig där jag bor i Haninge, då kommer jag att lura dit både Gwydyr och Samarah ifrån Gotland då blir det en riktig syskonträff! Mer om det när mer info finnes.

Som sagt, det blir lite lugnet före stormen just nu. Gwylfah mår oförskämt skönt i sin lösdrift, tjock och go är hon och börjar så sakta se ut som en dam istället för ung tjej. Premiering utav henne ska också hinnas med någon gång under sommaren.

Det var allt.
Nu måste jag återgå till förberedelserna utav morgondagens händelser…

Vid pennan/ Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑