Mycket vatten under broarna…

Har det flutit sen vi uppdaterade denna hemsida sist. Det har varit både sorger och besvär men nu ska vi nog vara något sånär i fas igen.

Gwylfah fick 2017 ett fantastiskt fint svart stoföl e: Flambeau 1313, högrest och feminim med fina linjer. Vi tyckte mycket om henne. När hon var ca en månad drabbades hon av en infektion, och trots idogt kämpande förlorade hon tyvärr kampen och fick avlivas när hon var 8 veckor. Det var mycket sorgligt och vi alla tog det hårt. Lilla fölet hann vi döpa till Chamarel och hon ligger oss fortfarande mycket varmt om hjärtat.

fullsizeoutput_5aed

Guinness hade vuxit sig till en mycket stilig och trevlig treåring, och han var en mycket komplett och trevlig häst som hade alla förutsättningar att följa i pappa Halys spår. Tyvärr var det bara en sak som saknades… en testikel.
Vi väntade länge på den men fick till slut inse att han bara hade en. Det blev ett bokat datum för operation. Dagen innan blev han dock lite till sig av de vackra damerna i hagen bredvid, och smet in till dom när strömmen av misstag var avstängd. Just då misstänkte vi ingenting för inget sto var i brunst och han var bra tilltufsad av dom. Men när vintern kom och gick blev vi dock fundersamma på Gwylfah som blev tjockare och tjockare. Ett blodprov visade sig att deras lilla stund i hagen resulterade i Dior. Hon är dock mycket käck och trevlig på alla sätt och vis. Svartbrun med ett mycket näpet utseende som drar blickarna till sig. Hon är till salu och flyttfärdig.

DSC_0888

 

När Guinness var kastrerad hade vi tyvärr ingen plats för honom i verksamheten längre så han fick bli till salu. Först ordnade Andreas Andersson i Nittorp en stabil inridning av honom, och sedan hittade vi en bra ny livskamrat till honom i Karin Martinsson. Karin är helt rätt för Guinness, och han för henne och vi önskar dom ett långt och lyckligt liv tillsammans.

fullsizeoutput_69ea

Då orken lite har tagit slut efter allt elände vi drabbats av de senaste åren skulle vi dra ner litegrann, så därför tog vi också beslutet att sälja Ivory. Hon hade gett oss en jättefin avkomma i Impala som vi däremot har sparat, men vi kände personligen att hon skulle få mer tid och energi hos en annan ägare, och kanske en större mening med sitt liv, så hon såldes under våren 2018 till Sundsvall.

Sen dök det upp ett bonus-föl till, dock ett som var planerat. Grynet som vi trodde var gall visade sig vara dräktig. Hon hade ett fånganfall under förra våren som det tog tid att få bukt med, och vi visste inte hur det skulle påverka fölet i magen, men när han väl kom ut kunde han inte vara perfektare. Ett gulbrunt hingstföl, som grädde på moset efter henne och Halys tidigare åtta helsyskon tillsammans. Nian, och hennes tionde och sista föl då hon nu går i pension för avel fick självklart namnet Highness, och han blir kvar hemma tillsvidare. Vi hoppas att han har bägge testiklarna i gott förvar denna gången.

DSC_1291

Nu till 2019 väntar vi inga föl då Gwylfah fölade för sent för att betäckas om, och Grynet gick i pension. Men vi hoppas att vi kommer kunna betäcka Gwylfah iallafall.

Utöver de stora fyrbenta vännerna är även ett kennelnamn för uppfödning av Norfolkterrier på gång. Det är vår lilla Wilda som for till Norge och fick träffa en trevlig gentleman, och i januari föddes två fina valpar, en tik och en hane. Bägge är redan tingade och de ser jättefina ut så det ska bli kul att följa vår första valpkull framöver i livet.

Vår aussietik Smilla är snart två år och har gått en grundutbildning i agility, och så snart snön är borta och vi är inne i mars kommer vi fortsätta med påbyggnadskursen för att senare kunna starta Klass 1 under året. En liten tvåbening också har tillkommit i familjen vid namn Molly så fortlevnaden av stuteriet är säkrad. Molly och Highness blir bra för varandra sen om sisådär 8-10 år 😀

Ha nu en fin vår alla så hörs vi längre fram.

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑