Haly ute i svängen

Lite hastigt och lustigt och totalt oplanerat så hamnade iallafall Haly hemma hos Amanda Sjönnerhem. Amanda rider sedan tidigare ponny och tävlar på elit-nivå i hoppning med sin fina ponny Alpha. Amandas mamma Eva och Madde är jobbarkompisar. En dag satt de och pratade om dittan och dattan och Madde framförde lite ångest att Haly inte riktigt är sig själv. Ända sedan han blev ryttarlös när Alva flyttade till Skåne har han mest gått och skrotat hemma och blivit riden då och då av dels en granne och lite av Madde när hon hunnit. Men han har absolut inte varit igång, och när han någon gång fått en ryttare på ryggen och hamnat i paddocken har han varit så uttråkad. Öronen har pekat rakt ut och allt sting har varit borta. Vi har känt så dåligt samvete över honom. Han är urless på att sprattla dressyr, och less på att ingen har tid att pyssla med honom. Så Madde frågade Eva om inte Amanda kunde tänka sig att bara hoppa honom litegrann bara så att han skulle få göra något kul som en engångshändelse. Visst det gick jättebra, så Amanda kom och provred. Ljuv musik uppstod och de beslöt att ta hem honom på en hoppträning. Även den träningen gick bra och nu var det inte bara ljuv musik utan även kärlek tror jag 🙂

Hur som helst bestämde vi att Haly skulle få flytta hem till dom i Hällingsjö (trots att vi tidigare sagt att han aldrig mer skulle lämna gårdsplan) så att Amanda skulle få en chans att konditionsträna ordentligt för han har ju absolut inget flås alls.

Nu har han varit där ett par veckor och är på väg in i sitt livs form. Han har slimmat till sin kropp och ser riktigt sund och hälsosam ut, blivit av med all överflödig päls (rakat hovskägg, det ni! Nu blir vi nog bannlysta ur föreningen) och orken och lusten är tillbaka. Men roligast av allt. Hans ögon lyser! Han har inte sett såhär pigg och lycklig ut på flera år. Det är en fröjd att se hur han helt plötsligt 16 år gammal har börjat blomma rejält och han verkligen stormtrivs i sin nya roll.

För en vecka sedan gjorde de debut tillsammans på en Lokal hoppning i Bollebygd. Det var en mycket trött ponny tror jag som åkte hem i släpet på eftermiddagen. Men med klart godkänt resultat. Dubbelnolla i LC och nolla i grunden i LB men med ett pet i omhoppningen. Han var lite väl trött då så han fick inte upp tassarna riktigt.

Och igår Kristi himmelfärd var de och hoppade terräng tillsammans, dels för att han fortsatt skulle få ha lite kul, och som ett steg på vägen att bygga upp hans flås. Nog ser han ut att trivas med sin nya roll som hopp-ponny, och framförallt trivs han med sin pilot 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑