Avelsdiplom!

Saigon var i Åstorp för ett par helger sedan för att genomföra sitt Treårstest och samtidigt visas för Kvalitetsboken. Anna hade lejt Alexandra Börjesson (stall Phem) som visade henne mycket förtjänstfullt.
Saigon är ju egentligen en klippa när det gäller hoppningen men den dagen ville hon inte alls. Stod emot och spände sig och rev, något hon aldrig gör annars. galoppen var också mycket suspekt och hon knickade till då och då med bakbenen. Något är absolut inte som det ska nu har hon varit ”knickig” till och från ända sedan Riks. Så nu är tid bokad på klinik så imorgon åker hon till Ale och får sig en ordentlig koll.

Men poängen då? Exteriört 898886-77. Dvs 45p som hopptalang och 47 som gångartstalang. 47 räcker egentligen till Utmärkelse men pga 6 på galoppen fick hon tyvärr ingen. Surt men men. Däremot gick det ju mycket bättre gällande Kvalitetsboken för början av raden ger ju henne faktiskt fina 41p och därmed Avelsdiplom!
Jätteskoj! Jag har ju trott på den här lilla skralan hela tiden trots att hon sett tufsig och ranglig ut länge. Vi har tjatat på alla som tittat kritiskt på henne att man ska klä av henne med blicken och titta på vinklarna. Trots att revbenen tom har synts ibland har alla vinklar suttit på plats och nu när hon är fin i skick betalade det sig. Summer fick därmed sin första Diplomdotter, stuteriet fick sin andra. Och inte minst, Haly som kan vara mycket stolt fadershingst fick sin femte Diplomdotter, fantastiskt!! Gamla Tennessee hade ju 8 vid sin bortgång och jag tror att Commence har ett knippe också men sen vet jag faktiskt inte om nån mer cobhingst som har lika många.
Jag förvägrar Jantelagen här, ibland måste man få lov att vara stolt över den hingst man valt att ha i avel 😉

Och gratulerar samtidigt alla stoägare å det allra ödmjukaste som valt honom till sina fina ston och förvaltat avkommorna så väl. Vi är mycket glada och tacksamma över det. Utan ston inga föl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑