Samson hemma

Fem månader gick snabbt och nu är Samson hemma igen, vid god vigör. Han har haft ett härligt sommarlov i Nossebro och ser nu ut som en pojkspoling som varit på kollo. Tufsig och smutsig men mycket glad. Han ska fixas till och sen får han nog miljötränas i Lerum i början av november. Dags för grabben att komma ut och röra på sig lite.

Fick en fråga om vi inte säljer våra vuxna hästar, men hälsar att Nej, när Haly och Grynet kommer flytta härifrån så är det för att åka till Trapalanda. Gwylfah har vi sparat tills vidare men det har varit några stränga vintrar nu och så länge säljmarknaden är som den är är det ingen ide att betäcka. Man ska hitta fina hem till fölen också och det är nog så svårt. Två föl väntas till våren och sommaren men det är frågan om vi betäcker om. Det skulle vara Grynet isåfall.

Med Gwylfah har jag önskemål om att hon ska gå Agrias Ungponnycup i dressyr som 7-åring. Hon är inriden och har lätt för sig, mycket jobbad på töm med Halys härliga galopp som plus.
Jag har en liten ide om att låta henne föla till sommaren och sedan under hösten sätta igång henne igen. Och hoppas sedan genom lite nätverkande hitta en bra ryttare per rekomendation som kan rida henne som 7-åring och satsa på Cupen.

Vi vill gärna ha våra ston meriterade, inte bara i utställningsring som är så populärt utav även under ryttare. Det är en ras som rids av både barn och vuxna och vi vill visa att det är ridbarheten som är rasens adelsmärke, inte höga knän och svansar över ryggen. Englands ideal idag utav vad en cob är gör mig gråtfärdig. Dom är smällfeta med så opraktisk exteriör att man undrar hur ära och prestige i en ring kan gå så långt att man glömmer av hästen ifråga.

Nog gnällt, jag är inte så gnällig som jag låter 🙂

Ett par snuttar av Haly i sin härliga galopp.

PS. Känner någon någon redan nu som kan tänka sig att rida ungponny så hör gärna av er.DS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑