Tävlingsnytt

Då har Haly och Alva varit ute och rört på sig litegrann igen. Det har varit lite mycket på en gång nu ett tag så jag har inte hunnit med riktigt, men hav förtröstan gott folk, tids nog kommer alltid en uppdatering 🙂

Första helgen var i Mark, efter ett sommaruppehåll. Det gick väl sådär, bristande bjudning igen (var kommer detta ifrån) samt att han stannade mitt framför domaren vid C och BAJSADE precis vid galoppfattningen, vilket resulterade i ”felridning” och -2 p. Jäkla karl! Men iallafall så fick dom 62,61% i en LA:1 så det är inte illa pinkat.

Helgen efter var vi i Himledalen för en liten träningstävling. Eller ja, egentligen slogs vi med eliten men vi såg det som träning för kommande uppgifter. Det var en regional och första omgången av Elitallsvenskan för ponny (dvs Lag-SM) domarna dömer ganska hårt där för det är gräddan av gräddan som kommer. När vi såg startlistorna nästan hisnade vi. Ungefär alla var redan etablerade i FEI-klasser varav någon tom hade tävlat internationellt. Så vi kände oss ganska små där vi kom med våran Haly-skrutt som bara gått lokalt upp till LA:1 tidigare.
Vi hade anmält till LA:2 samt ville pröva LAP:1. Den klassen är detsamma som Msv på storhäst, fast Msv finns inte på ponny utan heter så här istället. För den som är oinsatt.

I vilket fall startade dagen med LA:2 som gick inomhus och vi som såg på samt Alva själv tyckte det gick väldigt bra förutom ett par små missar. Därav lite förvånande när vi fíck protokollet och det ”bara” var 60,2%. Något som egentligen är bra för att vara regionalt samt vid detta tillfället ”på elitnivå”.
Andra klassen var LAP:1 som gick ute. Haly var kalasfin på framridningen med sin härliga gungande galopp och var väldigt loss och fin i traven. Inne på banan gjorde han vad han skulle utan några direkta misstag. Något litet här och var bara. Så lika förvånade blev vi där när protokollet kom med 55,263%. Men för oss gör det detsamma. Dom gjorde ett bra program och vi är nöjda. Domaren låg lite lågt på alla ekipage och hängde väl upp sig på att han saknade lite energi. Lite trött var han allt på eftermiddagen. Men det var iallafall en kul träning att åka iväg på, hälsa på lite bekanta som var där och titta på fina ponnyer. Ellen vann sin ena klass med fina Carlos, och laget kom tvåa. Grattis!
Nu följer lite bildbombande 🙂


Supporter-Stella tittar på¨


Övriga involverade, Madde och William, Åsa och Erika samt vovvarna Thea och Stella


Syster och pappa iakttar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑