Och så lite allmänt

Nu var nog de mesta uppdateringarna klara som jag hade i bakhuvudet. Hemma i Lexbydal frodas de nysådda hagarna och ser smarriga ut för hästarna. Tyvärr är betesputsen sönder så vi får hoppas att gräset inte förväxer och att ogräset tar över till nästa säsong.

Grynet och Viola är fortfarnde dräktiga, Gwylfah är inte kollad ännu men vi hoppas ju såklart på dräktigt även där. Stallet står inför tvätt och målning. Madde och Anders gick ju på sen semester i år för nya valpisens skull så det ska grejas med nu innan hästarna flyttar in igen. På baksidan stallet står vi inför sista etappen med den nya gödselplattan och vid sidan av den spolplattan. En ny ytterdörr ska göras i Halys box som ska försvinna, och så ska man gå ut med hästarna bakvägen till hagarna, och passerar då spolplattan. Mycket praktiskt inför nästa vinter då man slipper spola på ett ställe och sen gå omvägen rakt över gårdsplan vid framsidan av huset med hästarna för att komma in i stallet. Nu slipper vi hästar på framsidan och där kan vara snyggt sopat istället för fullt med spånkokor och lera.

Till nästa vinter ska vi också pröva med halmpellets. Det har bara fått superlativer av alla som har prövat samt är billigare än spån, så vi ska också testa det.

Till helgen väntas Ponny-SM i dressyr i Kågeröd och vi håller tummarna stenhårt för Ellen och Carlos! (För er som missat äger Ellen även vår uppfödning Spike, som syster Caroline nu har och drillar inför framtiden)

Håller även en extra tumme för Steffi som red Haly tidigare, och så är jag cob-partisk och sneglar även på Sissi Festival (e. Derwen Prince Charming, släkting till Haly via farfar Replica, på moderns sida hittar man först ridponny sedan Downland Mohawk, en hingst jag under många år haft gott öga till.)

Tävlingarna från SM kan man följa via denna länk

Lycka till allihopa!

En extra puss till sambon idag som lyckades få William att somna för kvällen utan minsta lilla gråt innan. Vi har nog prövat de flesta metoder som finns. Omtalade 5 minuters metoden, buffning, bilkörning, sova i vagn (tyvärr det enda som fungerar men som inte håller i längden) ligga på mage ligga på rygg, studsa upp och ner på en pilatesboll sjungades ”jag är en gummibjörn, jag är en gummibjörn…”, skrikmetoden. Föräldrarna-skriker-istället-metoden, you name it ´we´ve done it…

MEN ikväll hittade vi lösningen.
Tittut-metoden.
20 minuters tittutande varvat med napp och välling gjorde att gossebarnet inte orkade tittuta till slut utan somnade med filten över ansiktet istället. Lysande! Det var tydligen så man skulle göra 😀

Spike och Carlos busar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑