Vårkänslor

Det har vi allihopa! Hagarna börjar förvandlas från det vita fina vinterlandskapet till det gråa slaskiga igen. Hästarna åker skridskor på isen och fällningen har så smått börjat. Snart är det dags att betäcka Grynet igen, oh så spännande!

Bägge tjejerna Grynet och Summer har nu fått på sig dojor fram så att dom kan börja ridas igen. Grynet är ju fri från mammaledigheten nu och längtar efter att få jobba. Summer har Samson kvar vid sidan men han gör inget större väsen av sig så hon ska också få börja jobba igen. Tycker det är trevligt – om man har tid lust och möjlighet – att aktivera sina avelsston emellan fölen. Det håller deras fysik igång och gör dom piggare och gladare. Är ryggarna musklade bär de även sina föl lättare och ger inte heller bakbenen stryk lika mycket. Det är bara fördelar med att jobba stona emellanåt. Det vet säkert alla och jag har full förståelse för att man inte hinner. Grynet får åter den där Ferrari-looken när man tar fram tränset.
Jag tar mig lite mini-semester i helgen och åker ner till göteborg, ska se om jag kan sitta på henne någon kvart eller så. Det var många år sedan hon reds nu, och själv har jag inte suttit på en häst på över ett år så det börjar sannerligen bli dags!

Vitsen med att åka till Göteborg var faktiskt för att vi egentligen skulle åkt på utställning till helgen i Skaraborg. Vi har ju inte deltagit knappt alls de senaste åren pga stona fölat sent och Haly har pysslat med annat, så nu hade vi anmält Saigon som är i jättefin kondition! Hon har verkligen blommat ut och blivit en svan, och vi hade sett fram emot att få visa henne för Ronny. Så vi blev jättebesvikna när mailet kom att det var inställt pga få deltagare. Konstigt, för SPA´s utställningar brukar alltid vara välfyllda. Drar man sig för att visa häst i vinterpäls eller varför vill man inte anmäla? Tråkigt iallafall men det är bara till att ta nya tag till nästa utställning, vilken som nu passar bäst.

Nu ska jag ta mig en långpromenad med William i solen och börja lyssna på den nya ljudboken. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑