Liten blir stor

Eller små blir större.
Casablanca var iväg på Riksfinalen. Hon gjorde sitt jobb med bravur men var aningen trött. Det har ju varit en lång sommar med träning för samtliga unga ponnyer och det tär ju på dom. Inte lätt att behålla gnistan hela vägen ut. Sen nu såhär i månadsskifte september/oktober börjas det ju sätta vinterpäls också och det blir dom ju också trötta utav. Så ponnyerna gjorde ett bra jobb, några orkade hela vägen ut och några hade kroknat. Casablanca blev oplacerad. Det var 7st som blev placerade och resten blev 8:or. Resultatet finns att hitta på Ungponnygruppens hemsida. www.ungponny.se

Sen måste jag få visa lite nya bilder av Hackebackens Wynono, en ”doldis” som vi inte har sett så mycket utav sen föltiden så det var mycket positivt att få stifta bekantskap med de nya ägarna, han bor nu i Nyköping hos Emma och Eva Westberg och är Emmas nya ridhäst. Titta så fin han blivit!


Wynono, Foto: Eva Westberg ©


Wynono, Foto: Eva Westberg ©

Wynono är Halys förstfödda cobföl. Som föl fick han omdömet ”ovanligt snygg fölunge” av Kurt Larsson när mamma Aperitif stambokfördes. Nog tycker vi detsamma, partiska som vanligt :).
Wynono är ¾-bror till Gwylfah, Gwydyr och Glenfiddich och har sålunda 75% samma gener bakåt, då Aperitif och Grynet är halvsystrar genom Tennessee. Lite skojigt. Vad som är mer skojigt är att Wynono kommer till Berga den 11 oktober då jag även visar Gwylfah. Intressant att få en bedömning av honom och jättekul att få träffa honom i verkligheten. Ska ta massor av bilder.

En till som ska visas, redan till helgen är Långåsens Athena, helsyster med Casablanca. Hon visas på Skaraborgs Ponnyavelsförenings unghästutställning på söndag, domare Morgan Johnsson. Håller en tumme för henne också. Hon är inte långt bakom storasyster!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑